Yderligere information

Land

Område

Producent

Underområde

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Roberto Voerzio Il Cerreto Barbera d’Alba 2020

kr.295,00

På lager

Varenummer (SKU): 5307-1-1 Kategorier: , ,
Om vinen

Roberto Voerzio Barbera d’Alba Il Cerreto kommer fra en mark lige ved siden af ejendommen og er fremstillet første gang i 2003. Den er beplantet med høj densitet, hvilket tvinger rødderne længere ned i jorden og høstudbyttet fra den enkelte plante er beskedent. Det er en smuk og udtryksfuld fortolkning af druen, frugtdreven, saftig og sanseappellerende og selv om den naturligvis ikke er på niveau med reference-vinen fra Pozzo, så har den karakter nok til at fascinere, og til at udfordre andre producenters ambitiøse versioner. Barbera giver mørke, farvemættede vine med stor syrespændstighed og et meget moderat tanninindhold og responderer godt på fadlagring, og denne vin er altid meget velafstemt med træ, bestemt til den diskrete side.

Oplevelsen: Dyb rubinrød med violette reflekser. Indtagende varietaltro aromatisk profil med konfiterede røde frugter og bær. Intens, kompleks, saftsprudlende og længesmagende.

Velegnet til: Charcuteri, pizza, antipasti af kød og grøntsager, risotto med svampe, stegt og grillet rødt kød

Fremstilling

Gæring og maceration på temperaturkontrollerede ståltanke, og dernæst lagring i 12 måneder på en kombination af 30% nye franske tonneaux og 25 hl botti.

Producent

Roberto Voerzio grundlagde ejendommen i 1986, efter uenigheder med sin bror Gianni, der også etablerede sig for sig selv samme år. Roberto råder efterhånden over en imponerende samling af topmarker. Ca. 21 ha i alt, men produktionen er særdeles beskeden. Blot i omegnen af 50.000 flasker årligt. Roberto og sønnen Davide synes drevne af en ubetvingelig længsel og stræben efter kvalitet. De driver et særdeles manuelt arbejdsintensivt landbrug med et ekstremt fokus på den enkelte vinplante. Hver plante gødes individuelt efter behov, der arbejdes med 5 – 8 skud pr. plante. Udtyndingen i juli måned efterlader 5 klaser på hver. I august udtyndes igen, idet hver klase trimmes og den nederste del af drueklasen bortskæres. Således opnås der en ideel modning af den enkelte drue og alle duft- og smagsgivende stoffer koncentreres. For Nebbiolo da Barolo høstes ca. 500 gram pr. plante og mellem 20-24 hl/ha.

https://tnv-vin.dk/vare-kategori/vin/roedvine/italien-roedvine/?filters=product_cat[4820]