Yderligere information

Område

Land

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

RomiToro 2019

kr.139,00

På lager

Varenummer (SKU): 2411-1-1 Kategorier: , ,
Vinen

Vinen RomiToro fra Castello Romitorio er produceret på et elegant blend af Syrah og Petit Verdot. Resultatet er en fyldig ”Supertoscaner” der beviser, at de franske sorter ikke bare kan klare sig, men decideret stortrives i Toscana, at de både kan give storartet kvalitet og samtidig udtrykke en unik, toscansk karakter. Vinen ligger omtrent 12 måneder på fade af fransk eg.

Farve: Mørk rubinrød.
Duft: Smuk blanding af kirsebær, blommer og sort peber.
Smagsnoter: Masser af fylde – ikke ligefrem en let vin, men heller ikke uden ynde, med runde tanniner og stor, rød frugt.

Serveringsforslag: Nyd den let afkølet, fx til pasta, pizza eller oksekød.

Vinhuset

Castello RomitorioLogoBesøg online
Castello Romitorio har siden 1984 dedikeret sig til at studere, udforske og forædle Brunello de Montalcino-vinene. I hjertet af denne udforskning finder man det tætte bånd mellem den italienske kunstner, Sandro Chia og Brunello-ekspert og kældermester, Franco Martini. Lige så tæt er båndet mellem Sandros søn, Filippo, og Francos søn, Stefano, som i dag fører Castello Romitorio videre.

Et indgående kendskab til, og respekt for, det lokale landskab, dets arv og traditioner, er med til at forme alt hvad Castello Romitorio foretager sig, hvad enten det er i marken, i vineriet eller i kælderen – og den sidstnævnte har ikke bare ønologisk funktion, men huser ligesom resten af slottet en række af Sandro Chias kunstværker, og fungerer som et fristed til fordybelse, research og eksperimenteren, både indenfor vin og kunst.

“I tackle the subject of wine like that of a painting”
Sandro Chia