Yderligere information

Producent

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Ron Malecon Reserva Imperial 21 års 43,2%

kr.629,00

På lager

Varenummer (SKU): 5507-1-1-2 Kategorier: , ,
Ron Malecon Reserva Imperial 21 års

Ron Malecon Reserva Imperial 21 års 40%, er en af de ældste udgaver af Malecons Rom Reserva-kategori vi har i Danmark. Den er ligesom mange af de andre Malecon rom intens i både duft og smag, det er en flot videreudvikling af 18’eren. Reserva Imperial har noter af saltkaramel, toffee, butterscotch og et hint af røg samt vanilje. Der er en blød alkohol og der er masser af dejlige fadnoter, egetræet kommer flot igennem, og Ron Malecon Reserva Imperial 21 års har det klassiske cubanske tørre præg uden at være ude af balance. Der er en dejlig sødmefuldhed og generelt er det bare et lækkert glas rom.

Producent

Selvom Malecon er en cubansk-stilet rom, er det egentlig en panamansk rom. Rommen produceres i samarbejde med Varela Hermanos Bodegas de America SA. Malecon laver flere forskellige typer af rom. Al rommen er lavet på melasse og der er flere niveauer og mange forskelligheder i rommene. Varela Hermanos ligger i byen Pesé i den sydlige del af det centrale Panama. I 1908 etablerede den daværende ejer, Don José Varela Blanco, den første sukkerfabrik. Senere, i 1936, åbnede romfabrikken, som lige siden har produceret rom af høj kvalitet. Malecon er en smule tørrere end sin broder Malteco, dog mere kompleks.

Der er generelt 3 kategorier: ‘Rum-Reservas’, ‘Rum Rare Proof’ og ‘Rum Seleccion Esplendida’. Reserva’erne er lagrede rom der er i alderen 10-25 år gamle. Rare Proof er flasket i fadstyrke som varierer lidt efter hvor rommen er lagret og hvilken procent den kom i fadet på. Der er en 13års, 17års og en 20års, samt en række vintage rareproof rom, som blev flasket første gang i 2021 med årgang 2014. Seleccion Esplendida er vintage rom fra særligt udvalgte årgange, udvalgt af Marco Savio, her fås fænomenal rom. Slutteligt laver Maleconen sødere Licor de Ron på 35%, som er utrolig populær, grundet sin kompleksitet og sødme.