Yderligere information

Land

Inkl Pant

Ja

Allergener

Gluten

Størrelse

50 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Schlenkerla Eiche Dobbeltbock Rauchbier 8% alk.

kr.47,00

På lager

Varenummer (SKU): 1077 Kategorier: , ,
Produktet

Schlenkerla Eiche er en rigtig kraftkarl. Schlenkerla Eiche er magsmæssigt mere rund og blød end både Urbock og Märzen, men der er skruet op for procenten. Hvis du skal smage en sand mester blandt røgøl, så er denne et must ved juletid. Nydes bedst ved 8-10 grader.

Dette bryggeri beliggende i Bamberg producerer en ganske særlig øl med navnet Aecht Schlenkerla Rauchbier. Oversat betyder det “ægte røget øl” og den er røget! Dens friske røgede smag og aroma opnås ved at tørre malten over varmen fra brændende bøgebrænde. Røgen fra bøgebrændet giver malten den røgede smag. Her er tale om gedigent håndværk. Bryggeriet står selv for hele bryggeriprocessen, hvilket er ved at være en sjældenhed i dag.

Navnet “Schlenkerla” stammer fra ordet “schlenkern”, hvilket betyder at slingre, ganske som en beruset person. Den folkelige overlevering menes at have stået fadder. Historien fortæller, at en af husets tidligere bryggere blev kaldt das Schlenkerla” på grund af hans slingrende gang – som var følgen af en ulykke.
Og som man siger i Bamberg: Den, som ikke er kommet forbi Schlenkerla og ikke har prøvet den krydrede umiskendelige smag af “Aecht Schlenkerla Rauchbier” kan ikke påstå at have været i Bamberg!