Yderligere information

Land

Inkl Pant

Størrelse

Varetype

Økologisk

Producent

Schlenkerla Weizen Rauchbier 5,2% alk.

kr.36,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 1074 Kategorier: , ,

Schlenkerla Weizen er en hvedeøl brygget på en blanding af hvede- og bygmalt, som er typisk i Tyskland. Bygmalten er røget, men det er hvedemalten ikke – den klassiske smag af hvedeøl sammen med røgmalt giver en speciel blød smag, som er uforlignelig. Nydes bedst ved 6-8 grader.

Dette bryggeri beliggende i Bamberg producerer en ganske særlig øl med navnet Aecht Schlenkerla Rauchbier. Oversat betyder det “ægte røget øl” og den er røget! Dens friske røgede smag og aroma opnås ved at tørre malten over varmen fra brændende bøgebrænde. Røgen fra bøgebrændet giver malten den røgede smag. Her er tale om gedigent håndværk. Bryggeriet står selv for hele bryggeriprocessen, hvilket er ved at være en sjældenhed i dag.

Navnet “Schlenkerla” stammer fra ordet “schlenkern”, hvilket betyder at slingre, ganske som en beruset person. Den folkelige overlevering menes at have stået fadder. Historien fortæller, at en af husets tidligere bryggere blev kaldt das Schlenkerla” på grund af hans slingrende gang – som var følgen af en ulykke.
Og som man siger i Bamberg: Den, som ikke er kommet forbi Schlenkerla og ikke har prøvet den krydrede umiskendelige smag af “Aecht Schlenkerla Rauchbier” kan ikke påstå at have været i Bamberg!