Yderligere information
Størrelse | fl. 70 cl. |
---|---|
Område | |
Land | |
Producent | |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Springbank 15 år 46% alk.
kr.995,00
Ikke på lager
Springbank
Springbank 15 år er en single malt whisky fra håndværksdestilleriet Springbank i Campbeltown. Den er sammensat af whisky overvejende fra sherryfade, hvilket giver de lette røgnoter et fint modspil af mørk frugt og julede krydderier. Springbank 15 Years er tappet ved 46% alkohol, og i typisk Springbank-stil er den hverken tilsat karamelfarvestof eller kølefiltreret.
Farve: Gylden
Duft: Mørk chokolade, demerarasukker, julekage, tovværk, ristede mandler og brændt eg.
Smagsnoter: En cremet smag af rosinbrød, figner, vanilje, paranødder og små hints af røg.
Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand.
Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 “parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. “Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.
Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.