Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Område

Stauning Design Edition KAOS Triple Malt Whisky 46% alk.

kr.595,00

På lager

Varenummer (SKU): 3293-1-1-1-1 Kategorier: , Tag:
Stauning KAOS

Stauning KAOS Triple Malt Whisky er I bund og grund, alt det Stauning gør, proppet ned i én flaske. Lidt røg, lidt krydderi og masser af kompleksitet i en bredt anvendelig New Nordic Whisky.

Stauning KAOS Triple Malt Whisky er en ekstremt alsidig whisky: For den fulde ufortyndede oplevelse, drik den ren som en skotsk malt, tilføj is for en bourbon/rye stil eller brug den til at spice din whisky-baserede klassiske cocktail op med et nordisk kaotisk twist.

En blanding skabt på Staunings tre single malts:
Stauning No-Smoke Single Malt
Stauning Malted Rye
Stauning Smoked Single Malt

Fadtype: Amerikanske egetræsfade og 1st Fill Maker’s Mark fade

Oplevelsen: Let røget, krydret og sød. En whisky med kompleksitet og struktur. I næsen, korn, chokolade, eg, karamel og kanel. I munden, en røget chokoladebar med nougat, karamel, lakrids, æble og eg. En lang røget eftersmag med strejf af vanille og tørrede røde frugter.

En bredt anvendelig whisky: Drik den ren for at få den fulde og ufortyndede oplevelse. Tilsæt lidt is for en mere bourbon-agtig oplevelse eller brug den til en luksusudgave af en klassisk whisky-baseret cocktail.

Jim Murray, The Whisky Bible – 94,5 points: “Latterligt smuk, simpelthen. […] Så mange spørgsmål… Så mange forvirrende, og dog forførende svar.”

IWSC, Silver medal – 91 points: “Comforting aromas of toffee popcorn and country bonfires. A delicious abundance of vanilla and sweet apple on the palate. A creamy blend of orange and tobacco accentuates the satisfying finish.”

Værd at vide:

Navnet Kaos er naturligvis inspireret af nyere dansk historie. Thorvald Stauning (1873-1943) var som bekendt Danmarks første social-demokratiske statsminister og bliver betragtet som faderen til vores moderne velfærdsstat. Til folketingsvalget i 1935 brugte han det berømte slogan “Stauning eller Kaos”. Dengang valgte danskerne Stauning, men du behøver ikke at vælge. Vi giver dig både Stauning og Kaos ved at blende vores bedste rye og vores bedste røgede whisky i et forunderligt fællesskab.
Alt er produceret på destilleriet og udelukkende ved brug af de bedste råvarer og mest traditionelle produktionsmetoder:

Lokale råvarer:
– Lokalt gulvmaltet byg
– Lokalt gulvmaltet rug
– Tørv
– Lyng fra Vestjylland.
– Vand fra Stauning – af højeste kvalitet.

Stauning’s kodeord:
Autentisk: Dansk terroir whisky.
Håndværk: 100% gulvmaltet byg.
Kompleksitet: Dobbelt pot still destilleret.
Karakter: Pot stills over direkte ild.
Håndlavet: Lagret og tappet på destilleriet
Ufiltreret og ikke-koldfiltreret. Bundfald kan forekomme.