Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Område

Stauning Design Edition Smoke Single Malt 47% alk.

kr.695,00

På lager

Varenummer (SKU): 3293-1-1-2 Kategorier: , Tag:
Stauning Smoke

Stauning Smoke Single Malt smager som en varm sommerdag på heden; en mildt røget single malt whisky lavet på ren vestjysk maltbyg røget over lokalt høstet tørv og lyng. En fuldblods terroir-whisky, der blidt blæser sanserne omkuld.

Stauning Smoke er essensen destilleriets innovative New Nordic whisky-filosofi: Brygget på rene lokale råvarer. Maltet på åbent gulv. Røget over tørv og lyng fra landskabet omkring Stauning. Dobbelt-destilleret på små pot stills over åben ild. Lagret på 1st Fill vin- og spiritusfade. Resultatet er en elegant og raffineret whisky, der med sin blide røgsmag og komplekse karakter emmer af klitterne, heden og vinden ved Vesterhavet.

Stauning Smoke Single Malt er lagret godt 5 år på en blanding af 1st Fill bourbon-fade, 1st Fill Madeira-fade, 1st Fill Jamaica rom og nye amerikanske egetræsfade

Smagen af summende bier og hedens lyng på flaske. En mild røg fra et åbent bål blander sig med med elegante noter af citrus og honning. I munden vokser en fyldig smag af tobak, nødder, vanille og friske krydderurter frem.

Værd at vide:

Tørv er tusinder af år gamle døde planter og vegetation, som bliver presset sammen i tætte lag, der tørret kan bruges som brændsel. Tørven får karakter af det landskab, den er skabt af. Derfor bruger Stauning kun brændsel fra lokale tørvemoser.
Tørven blandes med tørrede lyngplanter, der er høstet på hedelandskabet omkring Ringkøbing Fjord. Lyng giver whiskyen en mild og aromatisk røgsmag.

Fadtype: 1st Fill Bourbon, 1st Fill Madeira, 1st Fill Jamaica rom & Virgin Oak

Farve: Rav
Duft: Sød tobaksrøg, rosiner, havre, citrus
Smag: Tobak, byg, brun farin, melasse, shortbread
Afslutning: Lang sød eftersmag af brun farin, blid røg og saltet

Alt er produceret på destilleriet og udelukkende ved brug af de bedste råvarer og mest traditionelle produktionsmetoder:

Lokale råvarer:
– Byg fra Stauning.
– Lyng fra Vestjylland.
– Vand fra Stauning – af højeste kvalitet.

Stauning’s kodeord:
Autentisk: Dansk terroir whisky.
Håndværk: 100% gulvmaltet byg.
Kompleksitet: Dobbelt pot still destilleret.
Karakter: Pot stills over direkte ild.
Håndlavet: Lagret og tappet på destilleriet
Ufiltreret og ikke-koldfiltreret. Bundfald kan forekomme.