Yderligere information
Land | |
---|---|
Område | |
Producent | |
Allergener | Sulfitter |
Størrelse | 75 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Tenuta Ulisse Amaranta di Ulisse 2020
kr.199,00
På lager
Amaranta Montepulciano d’Abruzzo
Tenuta Ulisse Amaranta di Ulisse fremstilles af druer fra gamle vinstokke nær Lanciano, og en stor del af druerne får nu lov til at blive hængende til ind i november og praktisk talt blive udtørrede og meget koncentrerede.
Efter manuel høst, gærer druerne in 15-20 dage og den unge vin lagres i 10-12 måneder i medium toastede fade af fransk og amerikansk eg. Intens og nærmest eksplosivt frugtig med lag på lag af solmodne kirsebær, solbær og krydderier. Smagen er opulent, rig og næsten cremet, pakket til bristepunktet med den skønneste bærfrugt, der sættes i relief af fine noter af ny eg. En fantastisk Montepulciano på allerhøjeste niveau. Ideel til det “store” køkken.
Abruzzo og Montepulciano-druen
Midtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine har en tendens til at falme.
Beskyttet mod varme og ilt
På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården anvender ikke kemiske hjælpemidler såsom enzymer, kunstgær og syre, og brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.
Høst om natten
Druerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en pneumatisk-presse, som blidt presser mosten ud ved et lavt tryk på blot 0,7 bar. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur.