Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Allergener

Sulfitter

Område

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Trentham River Retreat Shiraz 2020

kr.99,00

På lager

Varenummer (SKU): 5643-1-1-1 Kategorier: , ,
Vinen:

River Retreat tager sit navn efter de sårbare vådområder (Wetlands) i Murray Darling Region, i det sydøstlige Australien, og for hver flaske solgt, giver man et bidrag til La Trobe University Foundation i Mildura, for at bevare det unikke økosystem.

Trentham River Retreat Shiraz druerne høstes ved optimal modenhed, hvorefter de mases, macererer og gærer med regelmæssig remontage for at udtrække farvestoffer og aromaer. Herefter lagrer 50% af vinen i 8 måneder på udvalgte fade af amerikansk (60%) og fransk eg (40%), resten på ståltanke.

Vinen har en rød-violet farve. I duften finder man mørke bær som solbær og blåbær og et strejf af chokolade og hvid peber. I smagen er der masser af moden, mørk frugt som kirsebær og blomme, mocca og diskret fadpræg, hvor de bløde tanniner giver en fin balance og eftersmag. Det er en rigtig kød-vin. Glimrende til rødt kød, men også rigtig god til mad fra grill og er bredt favnende – også til typiske hverdagsretter.

Vinhuset:

Trentham Estate ligger 15 kilometer fra Mildura (New South Wales) i et område, der i 1930’erne blev brugt til fåreavl. I slutningen af 40’erne omlagde man til planteavl, og i 1952 blev de første vinmarker plantet. I 1960 blev ejendommen købt af de nuværende ejere, familien Murphy, som var udvandret fra Irland i 1909. Man fokuserede på citrustræer, grøntsager og druer til hedvin, men gradvist ændrede man fokus og plantede flere vinstokke, som trivedes sublimt i undergrunden af rødt ler og kalksten. Vandforsyningen var samtidig sikret, da man kunne hente vand i den nærliggende Murray River.

I dag har man kontrol over 45 ha. vinmarker, et state-of-the-art vineri, der årligt håndterer 5.000 tons druer. Man har også etableret Cellar Door-faciliteter i forbindelse med besøg, smagninger og salg samt åbnet en anerkendt restaurant på ejendommen. Kulminationen er foreløbig, at James Halliday i sin 2015 udgave af Australian Wine Companion, gav huset de maksimale 5 stjerner og betegnelsen: ‘ The value for money is unfailingly excellent ‘. Det er svært at være uenig i den vurdering!

Shiraz er Australiens signatur-drue:

Oprindeligt er druen fransk og kendes i resten af verden som, Syrah. I sær i Australien og Sydafrika har man altså bibeholdt stavemåden; Shiraz. Faktisk kaldte australierne druen for ”Hermitage” indtil slutningen af 1980erne. Forvirringen er total! Der produceres enorme mængder af vine på Shiraz, både i den billige og dyre ende. Afhængigt af land og område kan vinene variere meget. Derfor kan det være svært at genkende sorten, hvis man smager en fransk og mere stringent Syrah op imod en australsk flæsket og sødmefuld variant. Det er en druesort, som har det fint med varmen, men hvor producenten skal passe på, at druen ikke bliver overmoden og ”kogt”.