Yderligere information

Varetype

, , ,

Land

Område

Underområde

Producent

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Økologisk

Nej

Valle Longo Vintage Port 2021

kr.295,00

På lager

Varenummer (SKU): 5366-2-1 Kategorier: , , , ,

Valle Longo Vintage Port er en meget gammel quinta, der også er beliggende i smørhullet af Cima Corgo lige ud til Dourofloden. Markerne er genplantet i 1980’erne med kun tre sorter; Touriga Nacional, Touriga Franca og Tinta Roriz. Markerne har A-klassifikation. Vinen kan drikkes helt ung eller gemmes op til 20 år.

Valle Longo Vintage Port er en portvin fra ét enkelt høstår, som er lagret ca. 2 år, hvorefter den ufiltreret tappes på flaske. Det er en vin som gennemgår en utrolig udvikling under flaskelagringen. De fleste årgange skal helst ligge i kælderen 10-20 år fra høståret og de største kan holde 50 år længere!

Lidt om årgang 2021:
Høståret 2021 i Douro-dalen var en af de køligste i nyere historie. Årgangen var præget af en mild forårssæson med tidlig knopudvikling og blomstring efterfulgt af en varm og ustadig juni måned med lokale haglskader. Derefter fulgte et par milde måneder i juli og august, hvilket førte til en jævn modning og en tidlig høst. Dog blev høsten afbrudt tre gange af kraftig regn. Udbyttet var godt, og høsten strakte sig over seks uger, der blev afsluttet i begyndelsen/midten af oktober.

Vintage 2021 er karakteriseret ved sin friskhed og gode farvedybde. Generelt er 2021 ikke en “erklæret årgang”, men vine fra de rette enkeltmarker vil være enestående. Vinene der kommer fra både Vista Alegres og Valle Longos A-marker er blandt de vine der har haft virkeligt gode betingelser, og Vallegre har derfor besluttet at få godkendt og tappet en lille mængde fra familiens to ejendomme.