Yderligere information

Land

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Område

Vie di Romans Sauvignon Blanc Piere 2020

kr.299,00

På lager

Varenummer (SKU): 781-2 Kategorier: , , ,
Vinen

Vie di Romans Sauvignon Blanc Piere er en klassisk Sauvignon Bianco, altid rost som en af Friulis, ja, Italiens fineste. Modsat Sauvignon Vieris ser den ikke træ og her opleves således de rene uforvanskede aromaer. I Vie di Romans Sauvignon Blanc Piere blandes de karakteristiske græssede, herbale noter med stikkelsbær og mere tropiske noter og i munden imponerer den med friskhed og smagslængde. Gianfranco Gallo tilskriver sine vine stor holdbarhed, men vi synes de præsenterer sig flot i 4-8 års alderen, hvor frugten viser udvikling, men nerve og spændstighed er bevaret.

Producent

Ejendommen ligger ved byen Mariano del Friuli i Isonzo, der er placeret i det nordøstlige hjørne af Italien, som grænser op mod Slovenien. Vie di Romans er grundlagt i 1900, og måtte i 1990 tage navneskifte fra Gallo til det nuværende Vie di Romans grundet pres fra en californsk vin-gigant. Gianfranco Gallo overtog i en meget ung alder ejendommen i 1978, hvor også de første vine blev selvstændigt markedsført. Der indførtes en kvalitetsorientering, der snart bragte familiens vine frem blandt de bedste og mest anmelderroste i ikke blot Friuli, men i hele Italien.
Man råder i dag over ca. 50 ha vinmarker og der produceres i omegnen af 280.000 flasker årligt. Distriktet Isonzo er relativt fladt og jorden er uensartet, men Vie di Romans’ jorder er præget af alluviale aflejringer med mange småsten og er meget veldrænede. Der er store forskelle mellem dag- og nattemperaturer og det er med til at forlænge modningssæsonen og skabe mere komplekse duft og smags-forbindelser i druematerialet.

Produktion

Fælles for alle vine er en stor stofrigdom og karakter, der intensiveres ved både grønthøstning og det forhold, at hver plante bærer ganske lidt frugt, ned til under et kilo pr. plante. Der høstes generelt sent og der fremstilles enkeltmarksvine, hvoraf mange er monovarietale med stort individuelt særpræg og særligt vinene på Chardonnay, Sauvignon Bianco og Pinot Gris er berømte. Chardonnay og Sauvignon fås i både ståltank- og fadlagrede versioner og udtrykker således forskellige dimensioner af varietalerne. De er skønne og friske i ungdommens klædedragt, men har desuden et betydeligt potentiale for evolution. Sauvignon Piere er en vin, hvis udtryk hidrører fra druens typiske, lidt skarpe karakter, som den individueres af dyrkningsstedet og Gianfranco Gallos sikre hånd.