Yderligere information
Land | |
---|---|
Allergener | Sulfitter |
Producent | |
Område | |
Størrelse | 75 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Underområde |
Vincent & Sophie Morey Maranges La Fussière 1er Cru 2022
kr.289,00
På lager
Vincent & Sophie Morey Maranges La Fussière 1er Cru 2022
Farven er meget mørk og intens, med god viskositet i glasset. Aromaen er meget frugtagtig med noter af syltet kirsebær og brombær, rund og fløjlsblød. I smagen er Vincent & Sophie Morey Maranges mere frisk, med god struktur og toner, der mere minder om røde bær (hindbær, tranebær) end de lidt syltede noter i duften. Man fornemmer nogle krydderier til sidst og gode, bløde tanniner, som vil sikre vinen en god modning. En meget kødfuld vin.
Producent
Domaine Vincent & Sophie Morey blev grundlagt i 2006 da Vincents far Bernard Morey, en af Chassagnes mest berømte vinproducenter, efter 46 års arbejde delte sin ejendom mellem sine to sønner Vincent og Thomas. Vincent er den ældste og er uddannet ønolog i Beaune. Efter egen erfaring på andre vingårde (bl.a. i St. Emilion!) vendte han tilbage til faderens vingård i 1986. 20 års arbejde ved faderens side har uden tvivl påvirket ham! 2007 var hans første årgang for sig selv og druerne kom dels fra halvdelen af Bernards vinmarker, dels fra de vinmarker hustruen Sophie (hun er selv uddannet ønolog) bragte med sig frafamiliens ejendom i Santenay (Domaine Ménager-Belland). I dag laver Vincent & Sophie vin i kælderen på familiens ejendom ved Les Morgeots i Chassagne. Vinmarkerne er fordelt på i alt ca. 20 ha. i Cheilly-les-Maranges, Santenay, Chassagne, Saint-Aubin og Puligny.
Produktion
Vincent & Sophie Moreys to parceller på 1er Cru-marken “La Fussière” udgør i alt 0,50 ha og ligger på skråningen i en højde af 240 m i kommunen Cheilly-les-Maranges. Parcellerne vender perfekt mod sydøst, med en undergrund af ler og kalk, og blev plantet i 1983 og 1986. Efter en kritisk sortering af druerne på et sorteringsbord efter høsten, afstilkes druerne 100% og mastikuleres forsigtigt. Mosten afkøles derefter og gennemgår en maceration i 3-4 dage for at fremme farve, aroma og frugtekstrakt til det maksimale, før den igen opvarmes til en gæringstemperatur på ca. 20 grader. Gæringen foregår i rustfrie ståltanke i 15-20 dage, hvorefter vinen presses. Sedimentation finder derefter sted naturligt i 48 timer. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i træfade fra Allier, hvoraf 45% er nye. Flaskningen finder sted i midten af november året efter høsten. Maranges-vine er ofte kraftige og aromatiske, og Vincents “La Fussière” bekræfter reglen!