Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Varetype

, , ,

Land

Område

Allergener

Sulfitter

Økologisk

Nej

Producent

Vista Alegre Vintage 2012

kr.349,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 2957 Kategorier: , , , , ,
Vista Alegre Vintage 2012

Vintage Port er en portvin fra ét enkelt høstår, som altid er lagret i 2-3 år, hvorefter den er tappet på flaske ufiltreret. Herefter kan vinen drikkes ung eller gammel. Det er en vin, som gennemgår en utrolig udvikling under flaskelagringen. De fleste årgange skal helst ligge i kælderen 20-30 år fra høståret, og nogle årgange skal lagres endnu længere. Vintage Port bør altid dekanteres før servering, idet der vil være bundfald i flasken, afhængigt af hvor gammel vinen er. Jo ældre, jo mere depot samler der sig i flasken. Serveringstemperaturen kan diskuteres afhængigt af vinens alder, men vi anbefaler at temperaturen ikke overstiger 15 grader. Server Vista Alegre Vintage 2012 af store vinglas.
Vinen er en perfekt ledsager til kraftige modne oste, men naturligvis også til en mangfoldighed af søde desserter, herunder kager, valnøddetærte eller chokoladekage. En kølig ung Vintage Port vil også være en sikker vinder til et godt stykke rødt oksekød med en kraftig pebersauce. Husk: Moden Vintage Port skal drikke samme aften. Når vinen er åbnet og dekanteret kan den ikke gemmes.

Området

Vintage Port fra Dourodalens højst beliggende A-mark. Det er dig nok allerede bekendt, at 2012 er et lille år, og du skal ikke forvente mange muligheder for at indkøbe netop årgang 2012, da mange producenter enten ikke har fået tilladelse, eller ikke har valgt at producere vintage i 2012. Vista Alegre er som bekendt i besiddelse af én helt unik beliggenhed i smørhullet Pinhâo med den højeste beliggende A-mark, og det giver næste altid mulighed for at producere en lille mængde Vintage.