Warner Rhubarb Gin 40%
kr.399,00
På lager
Warner Rhubarb Gin
Verdens første gin lavet på rabarber! Flasken var oprindeligt tiltænkt som en limited edition udgivelse, men den viste sig hurtigt at være særdeles populær. Derfor er den nu blevet en af Warner’s signaturudgivelser.
Denne frugtgin fra Warner’s er verdens første rabarbergin; og en hel tredjedel af flaskens indhold er ren og skær saft fra friskpressede rabarbar. Det er ikke nogen let sag at samle nok rabarbersaft til en hel batch: Det kræver utroligt meget arbejde – og rigtigt, rigtigt meget rabarber. Derudover kan flasker fra forskellige batches godt ende ud med ret forskellige kulører: Dette skyldes, at rabarber indeholder anthocyaniner – en gruppe farvestoffer, hvis kosmetiske effekter kan være ganske uforudsigelige.
Andre ingredienser inkluderer Warner’s klassiske botanicals: enebær, korianderfrø, håndplukkede hyldeblomster, kardemomme, sort peber, kanel, kvanrod, appelsinskal, citronskal, plus en hemmelig ingrediens…
Godt med rabarber på næsen! Warner’s beskriver det selv meget rammende som en ’eksplosion’. Derudover er der også et lille strejf – nærmest kun en knivspids – af sort peber. Smagen er yderst kompleks – stadigt godt med læskende rabarber, samt kardemomme og appelsinsødme, indtil den i eftersmagen (som er lang og sød) får tilføjet en note af kanel.
Duft: En eksplosion af frisk, syrlig rabarber med en knivspids sort peber.
Smag: Kompleks og læskende rabarber med kardemomme og søde appelsiner.
Eftersmag: Lang og sød – med rabarber og kanel.
Velegnet til forskellige Cocktails som:
Rhubarb & Juliet
Glas med isterninger
1 del Warner’s Rhurbarb Gin
2 dele Franklin & Sons Rhubarb Tonic, Indian Tonic eller Ginger Ale
Pynt evt. med en sød frugt – appelsin eller jordbær
The Loved One
Cocktailglas
2 dele Warner’s Rhurbarb Gin
1 del Citronsaft
1/2 del Sukker Sirup
Mouserende Vin i passende mængde
Pynt evt. med et rabarberbånd
Warner’s
Warner’s Gin Distillery blev grundlagt i 2012 af makkerparret Tom Warner og Sion Edwards. Oprindeligt bar brandet navnet ”Warner-Edwards” efter de to ejere, og man finder stadig dette navn på ældre udgivelser.
I 2016 forlod Edwards branchen, og brandet skiftede i 2019 navn til Warner’s. Dog beholdte man logoet, der viser en engelsk løve (Warner) der holder et ginglas oppe sammen med en walisisk drage (Edwards).
I dag drives virksomheden af ægteparret Warner.
Helt fra starten er Warner’s blevet drevet med tre enkle mål – ingredienserne skulle dyrkes lokalt, produktionen skulle være bæredygtig, og ginen skulle være hamrende lækker!
Familiegården blev bygget om til et gindestilleri, og dermed var det jo oplagt selv at lave ingredienserne – botanicals, grønsager og frugter fra egne haver, vand fra egen kilde og honning fra egne bikuber. Så vidt muligt findes alle ingredienserne i lokalområdet – faktisk er det kun 0,7% af ingredienserne, der kommer fra udlandet!
Når der så skal produceres gin, holder Warner’s sig heller ikke tilbage for at eksperimentere, hverken når det kommer til ingredienserne, ginen brygges på, eller med de metoder der anvendes i produktionen. Det har ført til helt nye kategorier af gin – f.eks. blev bølgen af Pink Gin påbegyndt af Warner’s Rhubarb Gin.
Warner’s Rhubarb Gin
I en 200 år gamle lade på Falls Farm i den maleriske landsby Harrington i England, finder du et fantastisk lille gin-destilleri. Her laves en række fantastisk aromatiske gin. Alle ingredienserne til Warner’s Rhubarb Gin er dyrket på gården, og vandet kommer fra gårdens egen naturlige kilde. Warner’s Rhubarb har noget af en historie. Lavet med ægte royal rabarber – samme rabarber, som oprindeligt blev dyrket i køkkenhaverne ved Buckingham Palace under dronning Victoria regeringstid. Sidenhen har planten været på en længere rejse.
Halvdelen blev sendt til Vice Regal Lodge i Dublin, som senere blev til Præsidentens Hus. Herefter har noget af denne halvdel fundet vej tilbage til blandt andet Lincolnshire, hvor den opdyrket økologisk. Den resterende halvdel, som blev tilbage ved Buckingham Palace, blev ødelagt under krigen. Rabarber saften bliver udvundet ved hjælp af en traditionel frugtpresse og blandes herefter med Warner’s Dry Gin. En vidunderlig krydret gin med en skøn smag af rabarber. Prøv den med Franklin & Son’s Indian Tonic eller anden neutral Premium Tonic.