Mængderabat

Yderligere information

Område

Land

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Ja

Producent

Wunsch et Mann Cremant d’Alsace Demi-Sec

kr.155,00

På lager

Rabat TypeAntalPris per styk
Pris ved minimum6 + kr.140,00
Vinen

Til denne Cremant d’Alsace Demi-Sec anvendes Pinot Blanc et Pinot Auxerrois, der høstes tidligere end normalt for at opnå et naturligt højt syreindhold. Straks efter høst presses druerne. Efter gæring tappes vinen på flaske og her finder en sekundær gæring kaldet “anden gæringen” sted. Det er her boblerne skabes. Herefter lagres vinen i de kølige kældre i ca. 3 år. Først når vinen forlader kælderen klargøres den ved at bundfaldet fjernes og champagneproppen sættes i.

Traditionelt er Cremant d’Alsace altid tør, men et stigende ønske fra forbrugerne om en mere mild vin har inspireret enkelte producenter til også at tilbyde halvtøre udgaver som denne Cremant d’Alsace Demi-Sec. En særdeles velegnet ledsager til hot og spicy mad, ikke for søde og smagskomplekse desserter eller blot som aperitif.

Producent

Wunsch et Mann er beliggende i Wettolsheim lidt nord for Colmar i hjertet af Alsace. Huset har i generationer været i familieeje og ledes i dag af brødrene Thierry og Maxime Mann. Der sigter efter at lave vin med en bred appel og samtidig med respekt for de enkelte druers karakter og med respekt for naturen. Således er vinhuset certificeret økologisk fra og med årgang 2011.

Alle, for Alsace, 7 tilladte druer er repræsenteret i husets portefølje, samt en fantastisk Cremant “Champagne” og de søde Vendanges Tardives og Sélection de Grains Nobles.

Området

Alsace er enestående. Da den skiftevis har været på tyske og franske hænder, værnes der om dobbelttydighederne i sproget, blandt traditionerne og sågar i vinene. Det er også den eneste region i Frankrig, der længe har markedsført sine vine under navnet på den druesort, de er fremstillet på.

Selv om Alsace er Frankrigs nordligste region, nyder den godt af meget varme og solrige somre og er faktisk den mest tørre region i Frankrig.

I Alsace har man i over 30 år produceret mousserende vin efter samme principper som i Champagne “Metode traditionelle” og ofte med et resultat på niveau med den “rigtige” vin fra Champagne, men bare til den halve pris!