Yderligere information

Område

Allergener

Sulfitter

Land

Størrelse

75 cl.

Varetype

,

Økologisk

Ja

Producent

Wunsch et Mann Pink Pinot Orangevin 2022

kr.149,00

På lager

Wunsch et Mann Pink Pinot Orangevin

Wunsch et Mann Pink Pinot Orangevin er fremstillet på Pinot Gris. Pinot Gris er en aromatisk druesort, der sædvanligvis giver fyldige og krydrede hvidvine, men her har Wunsch et Mann valgt at lave en orangevin på druesorten. Orangevin er kort fortalt det, at man tager en hvidvinsdruesort og behandler den som var det rødvin. Vigtigst er det, at mosten lagrer med skaller og kerner, der giver tannin og struktur og også påvirker aromaerne. Farven bliver en smuk orange på denne måde.

Vinen har en dyb lyserød farve, strålende og klar. Duften er nærmest røget, men fremkalder også grillede og ristede noter samt mindelser om modne æbler. Smagen er kraftig og tør med masser af struktur.

Producent

Wunsch et Mann er beliggende i Wettolsheim lidt nord for Colmar i hjertet af Alsace. Huset har i generationer været i familieeje og ledes i dag af brødrene Thierry og Maxime Mann. Der sigter efter at lave vin med en bred appel. Altid med respekt for de enkelte druers karakter og med respekt for naturen. Således er vinhuset certificeret økologisk fra og med årgang 2011. Alle, for Alsace, 7 tilladte druer er repræsenteret i husets portefølje, samt en fantastisk Cremant “Champagne” og de søde Vendanges Tardives og Sélection de Grains Nobles.

Området

Alsace er enestående. Da den skiftevis har været på tyske og franske hænder, værnes der om dobbelttydighederne i sproget, blandt traditionerne og sågar i vinene. Det er også den eneste region i Frankrig, der længe har markedsført sine vine under navnet på den druesort, de er fremstillet på. Et andet paradoks er, at Alsace, der økonomisk set er en stor region og har en tæt befolkning, også er en smuk landsbrugs- og vinregion. Selv om Alsace er Frankrigs nordligste region, nyder den godt af meget varme og solrige somre og er faktisk den mest tørre region i Frankrig.