Yderligere information

Land

Inkl Pant

Ja

Allergener

Gluten

Størrelse

fl. 50 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Holbæk Bryghus Arnakke Humle Engelsk Pale Ale 6.5% alk.

kr.50,00

På lager

Varenummer (SKU): 5343-2-1-1 Kategorier: , , , ,
Holbæk Bryghus Arnakke Humle Engelsk Pale Ale

Arnakke Humle er en fyldig og frugtig ale efter engelsk forbillede med masser af smag fra Pale Ale malt, engelsk bitterhumle . Vi anvender en engelsk overgær og krydrer med Saaz humle, som giver øllet en behagelig og tør eftersmag. Velegnet til til det danske frokostbord, lyse kødretter – eller simpelthen som en velsmagende tørstslukker.

Arnakke ligger 5 kilometer sydøst for Holbæk med smuk udsigt over Tempelkrogen – den inderste del af Isefjorden. Midt i landsbyen Arnakke gror en stor, flot humle – deraf navnet.

Brygget første gang i 2005, den oprindelige opskrift bruges stadig.

Øl brygget af vand, bygmalt og humle.

Bryghuset

Holbæk Bryghus er et mikrobryggeri grundlagt i 2005 af en gruppe lokale ølentusiaster. De oprindelige andelshavere måtte give op i 2010, og efter skiftende ejere er det siden 2012 en del af kredsen bag restauranten Bryghuset No5, der ejer bryggeriet. Bryggeriet har til huse i kælderen under restauranten der først hed Nygade No5, men med tiden har skiftet navn til Bryghuset No5 – Institut for Øllogi og Hektolitteratur. Holbæk Bryghus er formodentlig Danmarks mindste mikrobryggeri , og de første år blev der kun brygget øl på fad til salg fra restauranten over bryggeriet. De første øl på flaske kom kort tid før jul 2006