Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Land

Område

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Ja

Producent

Albarroble Sauvignon Blanc 2022

kr.85,00

På lager

Varenummer (SKU): 5629-1 Kategorier: , , , ,

Albarroble Sauvignon Blanc har en lys gul farve med et grønt skær. I duften findes noter af stikkelsbær og grape. De samme noter går igen i smagen, som er frisk og fyldig med en behagelig eftersmag. Meget velegnet til skaldyr, salater og lette fiskeretter.

Albarroble Sauvignon Blanc produceres hos Bodega Santa Cruz. Et kooperativ der for mange år siden valgte at satse på kvalitet frem for kvantitet. De repræsenterer den nye generation af spanske vine på fornemste vis.

Almansa DO ligger i provinsen Albacete, i den store Castilla-La Mancha region og er mest kendt for kraftige rødvine, men der laves også en del hvidvine. På trods af sin nærhed til Middelhavet er klimaet kontinentalt, med høje temperaturer i hele vækstsæsonen. Havets nærhed, samt det forhold at de fleste vinmarker ligger i omkr. 750 m højde, mindsker dog varmen noget. Den dominerende druesort til hvidvin er Verdejo, men der dyrkes også en del Sauvignon Blanc. Druerne til hvidvinene høstes om natten for at bevare friskheden. Mosten gæres ved lav temperatur og den færdige vin ligger med bundfaldet (sur lie) i 3 måneder, for at give vinen en fyldigere og blødere struktur.

Bodega Santa Cruz de Alpera blev grundlagt i 1947 af 25 vindyrkere. 60 år er gået og den tilegnede erfaring, vinhusets ekspansion og totalt moderniserede faciliteter, positionerer vinhuset som et af områdets stærkeste. Man tilstræber at bevare den kooperative identitet via unikke produkter i høj kvalitet, baseret mestendels på druen Garnacha Tintorera til de røde vine og Verdejo til de hvide. Med omkring 3.000 hektar vinmarker, hvoraf mere end en tredjedel dyrkes økologisk, møder vingården fremtiden med stor optimisme.