Mængderabat

Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Allergener

Sulfitter

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Område

Le Grand Sommet Sauvignon Blanc 2021

kr.99,00

På lager

Rabat TypeAntalPris per styk
Pris ved minimum6 + kr.85,00
Varenummer (SKU): 564 Kategorier: , , ,
Le Grand Sommet Sauvignon Blanc

Le Grand Sommet er en forfriskende Sauvignon Blanc der, med sine noter af stikkelsbær og nyslået græs.

Tidligere var Côtes de Gascogne kendt for sine vine fremstillet på Ugni Blanc – en neutral vin der anvendes til destillering af Cognac. Det har vist sig, at Sauvignon Blanc-druen trives fantastisk godt i Côtes de Gascogne, hvor jorden er ler-og sandholdig og ligger ovenpå en lag kalk. Le Grand Sommet er et bevis på dette. Gode sunde druer kombineret med moderne kælderteknik, hvor druemosten og drueskindet ligger sammen nedkølet i kort tid, giver vine med en spændende karakter. Le Grand Sommet har alle de karakteregenskaber en god Sauvignon Blanc skal have. En lys strågul farve, intens bouquet af stikkelsbær og nyslået græs. Smagene er let, elegant og halvtør med en stil der minder om vinene fra Loire – abrikos, ferskentoner og et snert af honning.

Producent

Le Grand Sommet produceres af LGI, som er en fransk vinekspertvirksomhed med fokus på og salg af kvalitetsvine fra Sydfrankrig, nærmere betegnet Languedoc og Gascogne. I tæt samarbejde med lokale vinbønder promoverer LGI vine til forskellige landes markeder, der i blandt Danmark, og tager sig af distribution og markedsføring. Sammenslutninger som LGI hjælper de lokale vinbønder, som f.eks. ikke selv har et vinslot og tilhørende vin-virksomhed, med at holde kvalitets-standarden på deres vine og fokusere på håndværket frem for den videre markedsføring.

Området

Languedoc dækker over et kæmpemæssigt sydfransk område. Mod sydvest grænser det op til Roussillon og mod øst op til Provence og Rhône. Vinmæssigt kender vi typisk vinene herfra som Vin de Pays og Vin de Pays d’Oc og så sker der en del nytænkning inden for vin her i Languedoc. Her har været dyrket vin siden romertiden men det er også her, at gamle kvantitativt højtydende vinstokke rives op og erstattes af nye druesorter.
De fleste vinmarker er naturligt økologiske”, om end mange ikke er certificerede økologiske. Klimaet her har bare, som i resten af Sydfrankrig, altid været så velegnet til vindyrkning, at de fleste former for kunstgødning er både ukendt og overflødigt. Der er et væld af druer i spil i vinene herfra, naturligvis de typiske sydfranske men også øvrige franske blå druer som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot samt spanske Macabeo – grønne druer er Chardonnay og Picpoul foruden de for området typiske Rousanne og Marsanne.