Yderligere information

Producent

Område

Land

Størrelse

70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Ardbeg Heavy Vapours Limited Edition 2023 46% alk.

kr.1.200,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 556-1 Kategorier: , ,

Ardbeg Heavy Vapours Limited Edition 2023 blev destilleret uden purifier og lagret på klassiske Ardbeg-fade. ABV 46% og kommer i en limited-edition giftbox.

Det siges, at den blotte snert af klassisk Ardbeg transporterer dig til et andet tidspunkt og et andet sted. Duften af denne formidable røgede malt bringer dig dog helt til en anden dimension. For da besvares nemlig det usandsynlige spørgsmål: Hvordan ville Ardbeg være uden den afgørende indflydelse fra dens legendariske purifier?

Farve: Pale.
Duft: Intens, skarp og aromatisk, med en karakteristisk animalsk duft, sammen med en sprød aroma, som tjæreagtigt reb. Røgen er alt dominerende, men har en lidt sød kant til sig.
Smag: Mundfornemmelsen er krydret og varmende, med et indledende udbrud af bittersød smag kulstøv, kardemomme, pebermynte, eukalyptus, mørk chokolade og kaffe. Eftersmagen bliver hængende længe – En vedvarende, næsten bedøvende, fornemmelse.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

Ardbeg er et whiskydestilleri på sydkysten af den skotske ø, Islay. Øen er kendt for sine kraftigt røgede whiskies, og Ardbeg er ingen undtagelse med en ppm der normalt ligger omkring 55. Destilleriet blev grundlagt i 1815 og de mørkegrønne flasker med den tætrøgede og sødmefulde maltwhisky fra Ardbeg er de seneste par år blevet utroligt populær.