Yderligere information

Land

Område

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Machrie Moor Cask strength 3rd Edition 59,2% alk.

kr.550,00

På lager

Varenummer (SKU): 4321 Kategorier: , , ,

Machrie Moor Cask Strength kom på markedet i 2014. Det er en lækker medium røget maltwhisky med masser af destillerikarakter.

Siden 2004 har Lochranza destilleriet hvert år destilleret en lille mængde maltwhisky, hvor byggen er peated til et niveau mellem 14-20 ppm. I de seneste år helt på til 50 ppm.

Machrie Moor Cask Strength har et “peating level” på 20 ppm.

En lækker Single Malt med en “muskuløs næse” med røg, træ og en umiskendelige dejlig aroma af tørv og frisk ananas. Bag det grove førstehåndsindtryk finder man mere sarte noter af pære og Arrans altid tilstedeværende citrus-tone. Med en lille dråbe vand udvikler smagens sig med masser af frugttoner bl.a. i retning af hindbærsyltetøj. Den dejlige konstante rygrad af tørv og røg er omdrejningspunktet i denne robuste dram. Eftersmagen er dvælende med kraftige noter fra lagringen på Bourbonfade. Det giver noter af vanilje og de klassiske maritime Arran toner.

Whiskyen er opkaldt efter en mystisk og forblæst tørvmose på vestkysten af Arran (Machrie Moor). Blandt stensætningerne ved mosen, der er tilbage fra Bronzealderen, findes en sten med et udhugget hul. Ifølge legenden skulle den legendariske kriger Fingal have bundet hans foretrukne hund Bran til denne sten.