Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Producent

Område

Underområde

Allergener

Sulfitter

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Barolo Bussia Cascina Ballarin 2016

kr.599,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5305-1-1-1 Kategorier: , , ,
Vinen

Cascina Ballarin ejer kun en parcel på ”Cru”-marken Bussia (250 m. o. h.) nedenfor Monforte d’Alba. Med en produktion på kun ca. 1.600 fl. er det en vin som er udsolgt i hver årgang, allerede inden den er produceret. Den sydvendte parcel er beplantet midt i 1970’erne med en beplantningstæthed på ca. 5.000 vinstokke/ha. Det giver få klaser pr. vinstok men til gengæld meget koncentrerede druer.

Gæringen af Barolo ”Bussia” foregår temperaturregulerede tanke. Efter en malolaktiske gæring, bliver vinen lagret i 26 måneder franske barriques (15% nye) og efter aftapning yderligere 8 måneder på flaske inden afskibning.

Barolo Bussia har en flot dybrød og intens farve med let orange skær. I både duft og smag finder man komplekse nuancer af violer, solbær, mandler, krydderier og chokolade. Eftersmagen er meget lang med en rigtig god balance mellem sødme, frugt og styrke. En topvin med stor klasse. Som ung vil vinen være perfekt til okse, lam eller vildt, og med nogle år på bagen vil den være særdeles velegnet til kraftige oste.

Producent

Cascina Ballarin er et ægte familieforetagende, hvor nu 3 generationer af familien Viberti (den fjerde er også på plads) har efterfulgt hinanden siden etableringen i 1928. Som det ofte er sædvane ude på landet i Piemonte, giver man hinanden øge-/ kælenavne og Giovanni Viberti, som startede vingården, blev kaldt ‘ballarin’, da han altid var klar til en dans ved de mange fester i området. Hans gård blev derfor døbt ‘Cascina Ballarin’ (‘Danserens vingård’), og det er således også ham, der er inspirationen bag det dansende par, der er aftegnet på etiketterne.

I dag er det brødrene Giorgio og Giovanni (den yngre…) Viberti der driver vingården og de ca. 7,5 ha. vinmarker, men alle medlemmer i familien deltager i det daglige arbejde på ejendommen i La Morra. Nogle af deres parceller hører til blandt de absolut bedste i området – eksempelvis besiddelserne i Bussia, Bricco Rocca og Giuli, der nærmest har status som ‘Grand Cru’-marker. Tilmed er vinstokkene på nogle af disse parceller over 50 år gamle, så grundlaget for at producere topkvalitet bliver ikke meget bedre.