Tilbud

Yderligere information

Land

Område

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Underområde

Bel Colle Chardonnay 2021

Original price was: kr.119,00.Current price is: kr.99,00.

På lager

Varenummer (SKU): 794-2-2 Kategorier: , ,
Langhe DOC Chardonnay

Druerne til Bel Colle Chardonnay er høstet på vinmarker med den traditionelle kalkholdige lerjord i 200-300 meters højde i Langhe DOC og hurtigt herefter transporteret til vineriet, hvor de straks bliver presset og efterfølgende gæret med 40% på ståltank, 30% på nye franske tonneuax (500 liters fade) og 30% på slavonsk eg (1000 liter). Efterfølgende er vinen lagret 6 måneder på tradionelle egetræsfade, og for at bevare friskheden i vinen har den ikke gennemgået malolaktisk gæring. I Bel Colle Langhe DOC Chardonnay får du en frisk næse med noter af grønne æbler samt et hint af hasselnød. Smagen er blød med umiddelbar frugtkarakter og blomsternoter. Vinen har en skøn forfriskende syre og et strejf af vanilje i eftersmagen. Nyd den til pasta, skaldyr og lyse fiskeretter.

Moderne producent med de bedste vinmarker i Barolo

Bel Colle blev grundlagt i 1976 af brødrene Franco og Carlo Pontiglione samt Giuseppe Priola. I 2015 blev Bel Colle erhvervet af Bosio Family Estates, som i 4 generationer har produceret vin i Piemonte. Luca Bosio har ansvaret for arbejdet i kælderen i samarbejde med Mario Albrito. Vingården og mange af vinmarkerne ligger i og omkring Verduno tæt på La Morra i den nordvestlige del af Barolo DOCG. Markerne ligger i et naturligt amfiteater, som altid har været anset for at være et af de bedste terroirs i Barolo. Vinstokkene har en perfekt eksponering mod sydvest og bader i eftermiddagssolskin.
Dette specielle mikroklima danner grundlaget for ædle, intense og balancerede Barolo-vine med en særlig delikat karakter, bløde tanniner og et langt gemmepotentiale. Kort sagt: Vine med elegance og typicitet! Luca Bosios filosofi i kælderen er at benytte en blanding af de store, traditionelle slavonske fade samt nye og gamle franske barriques. Han tilpasser fadtyperne og -lagringen alt efter årgangens karakter.