Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Land

Område

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Boann Distillery The Whistler Imperial Stout Cask Finish Irish Blended Whiskey 43%

kr.350,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5543-1 Kategorier: , ,
Limited Edition

Denne helt unikke whiskey er en ”limited edition”, hvoraf Boann kun tapper 3.000 flasker årligt. The Whistler Imperial Stout Cask er afsluttet på fade, der har været påfyldt Boyne Brewhouse’s prisvindende Imperial Stout. Det giver whiskeyen nogle helt anderledes unikke noter og aromaer af kaffe og kakao.

Lagret på Whisky- og ølfade
The Whistler Imperial Stout Cask er produceret på en blanding bestående af 50% hvede, 35% malt og 15% grain og den er triple destilleret. Den lagres herefter i minimum fire år på bourbonfade, hvorefter den afsluttes i minimum seks måneder på de nævnte Imperial Stout fade.

Oplevelsen: I næsen fornemmes mørke bær blandet med et strejf af kaffe og kakao. I munden er whiskeyen cremet med en flot aroma af kakao og med fine toner af kaffe samt en antydning af karamel. Eftersmagen er lang, dvælende med en lækker cremet mundfornemmelse.

Producent

Boann er et familieejet destilleri, der er beliggende nord for Dublin i Drogheda i hjertet af Boyne Valley. Det er grundlagt af Pat Cooney og hans kone Maria, men parrets fire børn er alle involveret i forretningen. Pat Cooney har tjent sine penge i øl- og vandindustrien. Igennem en periode på 40 år, fik han opbygget Irlands største distributionsselskab (Gleeson Group) og via salget af forretningen i 2012, fik han frigivet en masse midler, som han nu bl.a. har placeret i whiskey-produktion. Destilleriet er helt nybygget, og et af de flotteste destillerier i hele Irland. I forlængelse af destilleriet har Cooney familien endvidere opført et smukt mikrobryggeri, hvor der produceres nogle fantastiske specialøl. Destilleriet rummer også besøgscenter og en lille restaurant.

Myten om gudinden Boann

Destilleriet er opkaldt efter gudinden Boann, der var gift med Nechtan (kongen af bronzealderfolket). Gudinden skulle efter sigende havde været skyld i at en magisk brønd i området skulle være bruset så voldsomt op, at den derved har skabt River Boyne. Ved den lejlighed skulle hun selv være omkommet efter først at have mistet en arm, et ben og derefter et øje. Boann er blevet et symbol for viden og kreativitet, og hendes navn lever videre i River Boyne, som endnu i dag har historisk, mytisk og spirituel betydning i irsk kultur.

Boann’s Whistler

Da familien Cooney endnu ikke har whiskey fra eget destilleri at kunne sælge, har man indkøbt et meget stort parti bl.a. på Cooley destilleriet inden det blev solgt til Beam/Suntory. Meget af denne whisky var helt nydestilleret, og efterfølgende har familien lagret whiskeyen på forskellige fadtyper for så derefter at kunne tappe en serie af gode kvalitetsprodukter. ”The Whistler” henviser til Pat Cooney’s forkærlighed for at fløjte, hvilket han praktiserer ofte. I det hele taget er familien meget musikalsk, og der er mange referencer til musik på flaskernes udstyr.