Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Land

Område

Varetype

,

Økologisk

Nej

Producent

Boann Distillery The Whistler Sherry Cask Finish 7års 59,0 % alk

kr.699,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5544 Kategorier: , ,
Et forrygende miks af Bourbon- og Sherryfade

The Whistler Sherry Cask fremragende og kraftige single malt har tilbragt de første fem år på Bourbon Barrels for efterfølgende at tilbringe endnu to år på 1st fill Sherry Hogsheads. Whiskeyen er herefter tappet ved fuld fadstyrke (cask strength).

Oplevelsen: The Whistler Sherry Cask er en kraftig sag med en veludviklet aroma, som popper op af glasset ligeså snart næsen nærmer sig glasset.  Smagen er cremet med aromaer af salte karameller, æbler og appelsinskal. Whiskyen fortjener en enkelt eller to dråber vand, hvorefter den åbner sig yderligere. Den har en robust smag med citrusfrugter og en lille tone af hvid peber og den salte karamelsmag træder godt igennem. Afslutningen er varmende og vedholdende med en lille krydret tone. Som det gør sig gældende for alle Whiskeyer fra Boann, så er den aftappet uden koldfiltrering og helt uden farvning med karamel.

Boann Destillery

Boann er et familieejet destilleri, der er beliggende nord for Dublin i Drogheda i hjertet af Boyne Valley. Det er grundlagt af Pat Cooney og hans kone Maria, men parrets fire børn er alle involveret i forretningen. Pat Cooney har tjent sine penge i øl- og vandindustrien. Igennem en periode på 40 år, fik han opbygget Irlands største distributionsselskab (Gleeson Group) og via salget af forretningen i 2012, fik han frigivet en masse midler, som han nu bl.a. har placeret i whiskey-produktion. Destilleriet er helt nybygget, og et af de flotteste destillerier i hele Irland. I forlængelse af destilleriet har Cooney familien endvidere opført et smukt mikrobryggeri, hvor der produceres nogle fantastiske specialøl. Destilleriet rummer også besøgscenter og en lille restaurant.

Myten om gudinden Boann

Destilleriet er opkaldt efter gudinden Boann, der var gift med Nechtan (kongen af bronzealderfolket). Gudinden skulle efter sigende havde været skyld i at en magisk brønd i området skulle være bruset så voldsomt op, at den derved har skabt River Boyne. Ved den lejlighed skulle hun selv være omkommet efter først at have mistet en arm, et ben og derefter et øje. Boann er blevet et symbol for viden og kreativitet, og hendes navn lever videre i River Boyne, som endnu i dag har historisk, mytisk og spirituel betydning i irsk kultur.

Boann’s Whistler

Da familien Cooney endnu ikke har whiskey fra eget destilleri at kunne sælge, har man indkøbt et meget stort parti bl.a. på Cooley destilleriet inden det blev solgt til Beam/Suntory. Meget af denne whisky var helt nydestilleret, og efterfølgende har familien lagret whiskeyen på forskellige fadtyper for så derefter at kunne tappe en serie af gode kvalitetsprodukter. The Whistler” henviser til Pat Cooney’s forkærlighed for at fløjte, hvilket han praktiserer ofte. I det hele taget er familien meget musikalsk, og der er mange referencer til musik på flaskernes udstyr.