Yderligere information
Land | |
---|---|
Allergener | Sulfitter |
Område | |
Størrelse | 75 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Producent | |
Underområde |
Bosio Antico Monastero Piemonte Rosso 2021
kr.89,00
På lager
Rabat Type | Antal | Pris per styk |
---|---|---|
Pris ved minimum | 6 + | kr.79,00 |
Piemonte Rosso – Frugtig og silkeblød
Denne indsmigrende Bosio Antico Monastero Piemonte Rosso er lavet på 60% Barbera, 20% Nebbiolo (fra unge vinstokke i Barberesco), 10 % Shiraz og 10 % Albarossa. Hovedsageligt er druerne høstet i Langhe og i den sydlige del af Asti-området. Druerne presses og gærer efterfølgende på rustfri ståltanke for herefter at lagre 3 måneder på franske barriques.
I næsen finder du aromaer af mørke frugter som sorte kirsebær og brombær samt noter af krydderier og urter. Bosio Antico Monastero Piemonte Rosso har en medium fyldig krop og en silkeblød struktur. Den er med masser af koncentreret frugt i smagen. Men også en let frisk syrlighed og et skønt lille karakteristisk strejf af tørhed på grund af tanninerne i Nebbiolo-druen. Et vidunderligt allround glas Piemonte vin til prisen!
En ”glocal” filosofi
Antico Monastero ejes af Bosio Family Estates, som siden 1967 har produceret vin i Piemonte. I dag er det 3. og 4. generation i skikkelse af Valter Bosio, som sammen med sin kone, Rosella, og sønnen Luca har det overordnede ansvar for bedriften. Med udgangspunkt i Santo Stefano Belbo ejer de 200 hektar med vinmarker i Langhe området. De køber desuden druer fra mange andre producenter i regionen. Familiens filosofi er at være ”glocal”, dvs. at de værner om deres piemontesiske arv og kobler den med et internationalt udsyn.
Antico Monastero
Vinene i Antico Monastero serien er en hyldest til de benediktinermunke, som fra det lokale kloster i Santo Stefano Belbo dyrkede afgrøder, herunder druer, i middelalderen. De sikrede, at landbrugskendskab og de lokale traditioner blev holdt i hævd og videregivet til lokalbefolkningen. Deres utrættelige arbejde og hengivenhed reddede området fra at miste en rig arv. Det er derfor, de pragtfulde vine fra Piemonte lavet på de lokale druer Arneis, Dolcetto, Barbera og Nebbiolo i dag står på lystavlen hos alverdens vinelskere.