Bowmore 12 år 35 cl.
kr.250,00
På lager
Bowmore 12 år
Bowmore 12 år er flagskibet fra et af Islays mest ikoniske destillerier, Bowmore! Denne ravgyldne, tørverøgede Single Malt er tålmodigt lagret i Bowmores legendariske No. 1 Vaults under vandet ud mod Atlanterhavet. Destilleriet har lavet sin karakteristiske whisky på traditionel vis siden 1779, hvilket også gør det til et af Skotlands ældste!
Malten bliver røget i en ovn, fyret af tørv, ved samme process som har været brugt i over 200 år. Resultatet er en af verdens mest populære Islay Single Malts, med sin umiskendelige smag, rig på tørv, honning og citrus.
Farve: Gylden rav.
Duft: Fyldige noter af honning og citrus bliver smukt balanceret af Bowmores karakteristiske tørverøg.
Smag: Sødmefuld og cremet mundfornemmelse med toner af lynghonning og en appetitlig, let salt tørverøg.
Serveringsforslag: Bør nydes rent.
Producent
Bowmore, Islays Grand Old Man, er grundlagt helt tilbage i 1779 af en Hr. David Simpson. Som det er tilfældet med de fleste destillerier, har Bowmore skiftet hænder adskillige gange i løbet af dets historie. I dag er det Beam Suntory, der kan kalde sig den heldige ejer.
Bowmore er kendt for en stil, der er præget af maritime noter, tropisk frugt og en tørvesmag som er en anelse lettere end hos destillerier som Ardbeg og Lagavulin, hvor de benytter en malt som er meget kraftigt røget. 30% af Bowmores maltbehov kan dækkes af deres egne floor-maltings. Det er usædvanligt i en tid, hvor stort set hvert eneste destillerierne i Skotland blot køber alt hvad de skal bruge fra de store malterier. Både den malt som Bowmore selv står for, og den, de køber, er røget til 25 ppm (parts per million) og de to blandes i en 1:3 ratio, med 2 tons Bowmore-malt og 6 tons ”købe-malt” inden mæskningen.
I portfolioen finder man blandt andet den nu legendariske Black Bowmore, som blev lanceret i 1993, og gennem tiden har utallige sagnomspundne whiskies forladt Vault No. 1, det berømte warehouse ved destilleriet hvor den ene væg tager imod Loch Indaals kølige bølgeskvulp og fadene faktisk ligger på et niveau under havets overflade.