Yderligere information

Land

Størrelse

Varetype

Økologisk

,

Område

Producent

Calusari Pinot Noir 2021

kr.69,00

På lager

Varenummer (SKU): 5690 Kategorier: ,
Vinen

Calusari Pinot Noir er en blød, saftig og drikkevenlig rumænsk Pinot Noir. Et godt eksempel på de vine, der nu fremstilles i dette engang oversete hjørne af Europa. Aromaer af Jordbær og tranebær med tydelige Pinot Noir noter og et strejf af vanille. God til f.eks. kylling og pastaretter men også solo – prøv den evt.let afkølet.

Producent

Vingården er fuldt udstyret med automatiske temperaturregulerede rustfri ståltanke til gæring og lagring af vin, og de primære vinfremstillingsfaciliteter er blevet fuldstændig fornyet med det bedst mulige udstyr. Filosofien er enkel – at anvende de absolut bedste produktionsmetoder til hver eneste vin – for at sikre et produkt af ensartet høj kvalitet hvert år.

Området

Banat er Rumæniens mindste vinregion og er beliggende i den vestlige del af landet. Historisk blev regionens vinproduktion skabt i middelalderen af bosættere med tysk og ungarsk oprindelse, og i 2017 nåede arealet tilplantet med vinstokke op på 2.845 ha. Regionen har et kontinentalt klima med en undergrund som primært består af ler, sand og kalksten. De første registreringer af vinavl i Banat-regionen går tilbage til den romerske invasion af Dacia. Nyere historie viser, at Recas vingården allerede var kendt i 1447 og mellem 1722 og 1786 kom vinbønder fra Schwaben for at dyrke vin her. I dag har man genplantet mere end 700 hektar med kvalitets vinstokke fra Frankrig og Italien, og det udstyr der anvendes i vinmarkerne er blevet udskiftet.