Yderligere information

Land

Område

Underområde

Producent

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Cantina Valpolicella Negrar Amarone della Classico 2020

kr.229,00

På lager

Varenummer (SKU): 5663 Kategorier: , ,
Vinen

Druerne til Amarone della Classico, høstes typisk i den sidste uge af september. Høsten foregår med håndkraft. Druerne vokser i selve hjertet af Valpolicella Classico regionen mellem Negrar-bakkerne. Undergrunden varierer meget fra en meget kalkholdig til en mere vulkansk undergrund.

Vinen lagres i omkring halvandet år på delvist små barriques af fransk eg og på store 3.000 liters egefade og yderligere et halvt til et helt år på flaske inden den kommer ud fra vingårdens kælder.

Vinen har en flot dybrød farve. I næsen fornemmes en krydret aroma præget af søde frugter, mørke bær og tørrede blomster samt en vifte af sødt krydrede noter. Smagen er meget fyldig og krydret. Det er en vin med stor krop og længde i smagen samt den karakteristiske lille antydning af bitterhed i afslutningen.

Serveringstemperaturen må ikke overstige 18 grader. Det er en rigtig god ledsager til vildt, kraftige kødretter og stærke modne ost. Sørg for at åbne vinen et par timer før serveringen, og hæld den gerne på en karaffel.

Producent

Cantina Sociale Valpolicella (som var firmaets oprindelige navn) blev etableret helt tilbage i 1933 af en lille håndfuld engagerede mænd, som med produktionen af den allerførste Amarone i 1938, har været med til at ændre vinen fra Veneto for bestandigt. Efter sigende blev Amarone opfundet ved, at man havde glemt et fad med Recioto, som gærede færdigt, således at resultatet blev en kraftig og alkoholrig rødvin med en bitter smag.

Cantina Valpolicella Negrar er i dag et af regionens mest kvalitetsbevidste kooperativer med over 230 vinbønder som medlemmer. De ejer tilsammen mere end 700 hektar vinmarker, som næsten alle er placeret i classico-zonen. Vinen produceres helt klassisk for en god Amarone ved at druerne lægges til tørre. Denne proces, som kaldes appassimento”, forgår på vingården under temperaturregulerede forhold i en periode på omkring 120 dage. I den periode fordamper henved 40% af væskeindholdet i druerne, og sukkeret koncentreres samtidig med at der udvikles nogle anderledes aromakomponenter end i de helt friske druer. I midten af januar måned presses og gæres druerne, som er Corvina, Rondinella og Molinara.