Yderligere information
Producent | |
---|---|
Allergener | Sulfitter |
Land | |
Størrelse | 75 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Område | |
Underområde |
Château de La Riviére 2015
Original price was: kr.299,00.kr.269,00Current price is: kr.269,00.
Ikke på lager
Vinen
Vinen fra Château de la Rivière er sammensat af 84% Merlot, 8% Cabernet Franc, 6% Cabernet Sauvignon og 2% Malbec; som alle bliver høstet og vinificeret separat. Den nuværende direktør, Xavier Buffo; har arbejdet som winemaker på slottet siden 1997, og Manon Deville (agronom og ønolog) har ansvaret for vinproduktionen, godt hjulpet af Claude Gros – en af de mest anerkendte rådgivende ønologer i Bordeaux. Vinificeringen er meget klassisk for Fronsac, med en gæring i ca. fire uger med temperaturkontrol, på en kombination af ståltanke og store træfade. 40% af vinen gennemgår en malolaktisk gæring og modnes på nye træfade i 15 måneder, mens de resterende 60% modnes i 12 måneder på 1 og 2 år gamle træfade og hviler derefter på tank indtil sammenstikningen foretages, et par måneder før aftapningen.Typisk for Fronsac, har Château de la Rivière en meget smuk, dybrød farve. Duften på denne Merlot-baserede vin byder på meget spændende nuancer af skovbær, kirsebær, krydderier og en smule vanilje. Smagen byder på komplekse, både mørke og delikate toner, som gør vinen meget karakterfuld. Den er både kødfuld, fyldig og tanninrig men samtidig også harmonisk og med stor finesse.Den kan med stor fornøjelse nydes i sin ungdom, men vil vinde i kompleksitet og harmoni ved yderligere modning. En iltning på karaffel i 1-2 timer før servering kan anbefales. Server den til rødt kød, vildt, fuglevildt, and eller til ikke for kraftige oste.
La Riviere
Château de la Rivière er uden tvivl et af de meste berømte vinslotte i Fronsac-området. Dets beliggenhed på La Rivière-sletten (ca. 60 m. over Dordognefloden), omgivet af 65 ha. vinmarker er ganske enestående. Siden 1900 har en række berømte og innovative ejere hver især foretaget forbedringer på ejendommen; hvilket i dag har gjort det til et unikt slot i Bordeaux. René Mortier Quarré (1900-1925) begyndte at bruge kalkbruddene under slottet til modning af vinene på træfade; og Jean Balluteaud (1925-1960) var den første til at åbne slottet og de underjordiske gange (8 ha. i alt!) for besøgende udefra. Den farverige Jacques Borie (1960-1994); øgede slottets areal af vinmarker til 45 ha., og han designede desuden den etiket, som stadig bruges i dag. Jean Leprince (1994-2003) løftede kvaliteten af vinen til nye højder; ved at sikre sig hjælp fra den berømte rådgivende ønolog Michel Rolland. Selv om James Grégoire, som købte slottet efter Jean Leprinces død i 2003, kun ejede Château de la Rivière i 10 år, foretog han kæmpe forbedringer i kælderen og i vinmarkerne (som nu var oppe på 65 ha.), inden han solgte slottet til den kinesiske Bolian Group (Lau-familien), som har specialiseret sig i hoteldrift og teproduktion i Yunnan-provinsen. Vinene fra Château de la Rivière er igennem årene blevet tildelt de fornemmeste internationale medaljer og udmærkelser, og dets status som et af de mest interessante slotte i Bordeaux er i dag helt intakt.
Fronsac
Bordeaux-distriktet Fronsac ligger i nærheden af byen Libourne nord for Dordognefloden, og har været kendt for sine vine længe før, områder som fx Graves eller Médoc begyndte at plante vinstokke. Fronsac kan desuden prale med at høre under en af de ældste vinlovgivninger i Bordeaux. Områdets komplekse jordbundsforhold med rige aflejringer nogle steder og ler- og kalkholdige eller småstens- og siliciumholdige lag i dybden andre steder, forklarer de store kvalitetsforskelle i området. De bedste vinmarker siges at ligge i den nordlige del, nær Canon-Fronsac (egen AOC), hvor sand og kalk dominerer. Navnet Canon kommer i øvrigt af, at de høje skrænter ved Fronsac blev brugt af flådens skibe, som lå for anker i Dordognefloden, til at afprøve deres kanoner. AOC’erne Fronsac og Canon-Fronsac tillader kun rødvinsproduktion, hovedsageligt på druen Merlot, tilsat Cabernet Franc (i området kaldt Bouchet), Malbec og Cabernet Sauvignon. Vinene er generelt kraftige og krydrede, ofte med god sprødhed og struktur, og de bedste af dem desuden med velour og finesse. De vinder som regel i harmoni og kompleksitet ved at blive modnet (5-10 år). Vinene fra Fronsac nævnes ofte som gode (og ofte billigere) alternativer til St. Emilion- eller Pomerol-vine.