Yderligere information

Land

Underområde

Område

Størrelse

75 cl.

Varetype

Producent

Château Raymond-Lafon Sauternes 2016

kr.349,00

På lager

Varenummer (SKU): 1700-1-1-1 Kategorier: , , ,

Château Raymond-Lafon Sauternes byder i duften på udtryksfulde tropiske frugtnoter af ananas, mango, passionsfrugt, cedertræ og honning. Vinens søde og forførende smag har en fantastisk koncentration med rige, eksotiske frugter, samt en lang, fyldig eftersmag.

Château Raymond-Lafon, hvortil der i dag hører 16 hektar vinmarker, blev bygget i 1850 af Mr Raymond Lafon. Selvom Château Raymond-Lafon ikke kunne vurderes ved klassificeringen i 1855, da det på det tidspunkt kun havde eksisteret i 5 år, er ejendommen ofte blevet belønnet for deres fremragende kvalitet.

I 1972 erhvervede Francine og Pierre Meslier Château Raymond-Lafon og siden 1990 har deres børn Marie-Francoise, Charles-Henri og Jean-Pierre fortsat deres forældres fantastiske arbejde.

Château Raymond-Lafon Sauternes er i særklasse og det skyldes bl.a. markernes enestående beliggenhed omkranset af Château d’Yquem’s marker. Château Raymond-Lafon’s vine er topvine – hvide, søde og fyldige.

Produktionen er en af de mindste i Sauternes-området og udbyttet er kun 8,5 hektoliter pr. hektar. Druerne håndplukkes og markerne gennemgås 3-4 gange. Nogle år og op til 10 gange. Alt efter hvor stor indflydelse svampen Botrytis Cinerea har haft på druerne. Denne svamp koncentrerer indholdet af frugtsukker i druerne ved at mindske indholdet af vand i løbet af modningsperioden.

Château Raymond-Lafon er sammensat af 80% Sémillon og 20% Sauvignon Blanc. Druerne stammer fra vinstokke, som har en gennemsnits alder på 35 år. Årgangen bød på en besværlig høst, over mange plukke-omgange. Dette fordi druerne skal være ramt af ædel råddenskab, ellers laves vinen ikke. Kun tre ud af ti plukkede druer andvendes til vinen.Tre års fadlagring på små fade, og kun 20.000 flasker produceret.

Kan anbefales til foie gras, dessert og ost.

3.75pH and 124g/l residual sugar.

Anmeldelser af årgang 2016:
92 point / WineSpectator.
93 point / Robert Parker.