Yderligere information

Land

Producent

Område

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Château Thivin Beaujolais Blanc Clos de Rochebonne 2021

kr.235,00

På lager

Varenummer (SKU): 5082-3 Kategorier: , ,
Vinhuset – baggrund:

Chateau Thivin har været drevet af den dygtige Geoffray familie siden 1877; hvilket i sig selv er noget af en bedrift. Historien om denne ejendom kan dateres helt tilbage til 1383.

Da Goeffray familien køber ejendommen og de 2 ha vinmarker ”Clos de Brouilly”; som ligger ved selve ejendommen, var de nok ikke klar over at de en dag skulle gå hen og blive et benchmark for hvad Beaujolais kan. Men i dag ligger vinene fra Thivin på toprestauranter i Frankrig og ikke mindst i kenderes kældre for disse vine er ikke kun til umiddelbar konsumering, der er potentiale til noget stort til dem som har tålmodigheden.

Der arbejdes med økologi og bæredygtighed som en selvfølgelighed. Claude-Edouard og Sonja har kun jorden og ejendommen til låns af deres børn, så det hele skal gerne videregives i mindst lige så god stand som de overtog den. Vinene gæres ud med delvis ”maceration carbonic” og en del af vinene kommer på fad, og Zaccharie på barriques.

Kort sagt så er disse vine et ”must try” fra Beaujolais og vil med stor sandsynlighed rykke ved din opfattelse af hvad området formår.

Vin – produktion:

En flot buket af hvid blomst, citrus og stenfrugter, som abrikos og mirabelle. I munden understøttes det af sin elegante mineralitet og en lækker lang finish.

Vinen er lavet på 100% Chardonnay