Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Allergener

Sulfitter

Land

Område

Varetype

Økologisk

Nej

Underområde

Producent

Conterno Nervi Gattinara Vigna Molsino 2016

kr.995,00

På lager

Varenummer (SKU): 3540 Kategorier: , , ,
Conterno Nervi Gattinara Vigna Molsino

Gattinara Vigna Molsino fremstilles af druer fra 14,5 ha på denne imposante cru, der har form som et amphiteater. Som alle Nervis vine fortolkes den traditionelt og vinen er første gang aftappet og etiketteret separat i 1970. Vinen fra Vigne ad Molexinum som den kaldtes i 1471 har en majestætisk fremtræden og en vidunderlig sammensathed og er en udsøgt modstemme til raffinerede og mere elegant anlagte Gattinara fra Valferana. Endskønt den smager skønt i ungdommen er den gemmeværdig og velplaceret i en blindsmagning af de store Langhe-vine. Og man kan kun gisne om vinens fremtidige potentiale.

Vinen fremstilles af druen Spanna, der dækker over lokale biotyper af Nebbiolo. Vinen gæres på tini di rovere, koniske egetræsfade, med 20 dages maceration og lagres 48 måneder på botti di rovere slavonia, 6 måneder på cementtanke og efterfølgende 6 måneder på flaske.

Ganske lys, granatrød farve. En Gattinara af stor og majestætisk karakter, med rigdom, fylde og sødme og mindelser om efterår og dampende underskov. Velstruktureret og bereder en tryllekreds for sanserne.

Producent

Nervi er grundlagt i 1906 og er den ældste eksisterende ejendom i Gattinara, med 28,5 ha jord fordelt på nogle af de vigtigste marker i den blot 94,5 ha store DOCG-dyrkningszone, der ligger for foden af Europas næsthøjeste bjerg, Monte Rosa. Bjergmassivet beskytter markerne mod kolde nordenvinde, men sikrer også en konstant alpin brise og passende nedbør.

Geologisk ligger Gattinara i hjertet af en 280 mio år gammel udslukt vulkan. Jorden har et stort indhold af ler, der er sammenligneligt med det man finder i Serralunga d’Alba i Barolo og er derudover rig på vulkansk materiale og har et højt indhold af jern, men jorden er også kalkfattig, hvilket er med til at sikre vine med fin syreprofil og nerve.

Gattinara-vinene er derfor ranke og har en markant tanninstruktur og frigives sent, og dette er glimrende udtrykt i Nervis motto: Nectar in tempore, således, at vinen skal bruge tid for at transformeres til en guddommelig drik.

Gattinara har historisk rivaliseret Barolo, både hvad angår kvalitet og evne til at lagre og der findes mange fine gamle årgange fra Nervi, eksempelvis de store vine fra 1958, 1961 og 1964, der stadig er flotte.

Med marker på Casacce, Garavoglie, Valferana og Molsino er potentialet enormt og Nervi blev i 2011 købt af norske Erling Astrup, der forinden havde spurgt Roberto Conterno fra Giacomo Conterno til råds. Roberto så mulighederne og bistod også efterfølgende med råd og yderligere kvalitetsløft, og købte i april 2018 90% af ejendommen og 2018 er første årgang, hvor han og sønnen Gabriele har den fulde ledelse: Man vil selvsagt kunne forvente den velkendte kompromisløse tilgang.