Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Land

Område

Underområde

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Daniel Bouju Tres Vieux

kr.899,00

På lager

Varenummer (SKU): 113 Kategorier: ,
Daniel Bouju Tres Vieux

Daniel Bouju Tres Vieux er en ca. 40 år gammel cognac. En cognac, der har en duft hvor sødme fra de mange år på helt unge fade går i gennem. Vaniljen fra træet og en sødlig, men let bitter mandelduft er det første der rammer næse. De tørrede frugter, som kendetegner Grande Champagne cognac, er tydelige med noter som figner og rosiner. Herudover et strejf af friske tobak og cedertræ. Smagen holder sig ikke tilbage. En god, fyldig smag med masser af ranchio. Specielt den let sødlig og bitre mandelduft går igen i smagen. Noter af tørrede frugter, kaffe og træfade er tydelige i smagen, som går over i en rigtig lang og kompleks eftersmag

Daniel Bouju

Huset Daniel Bouju er beliggende i hjertet af Grande Champagne ved byen St. Preuil. Fra dette gamle og stadig familieejede hus, har traditionen gennem 8 generationer for mørke cognacer, blevet bevaret gennem tiderne. Daniel Bouju, der er grundlagt i 1805, er på flere måder et særpræget hus. For det første lagres alle eaux-de-vie’er de første år på helt nye fade af Limousin eg. Dette giver et stort udtræk af garvesyre, hvilket giver en mørk, dyb orange rav farve. Denne metode er helt særpræget for Daniel Bouju. En anden unik ting for Daniel Bouju er brugen af, eller nærmere? Den manglende brug af tilsætningsstoffer. Ingen karamel og ingen boise. At man ikke bruger karamel til farvning og Boise til at give en tydeligere smag af træ er nærmest indlysende. Med den lange lagring på helt nye fade, smager cognacen af fad og er rigelig mørk. En tredje ting er den lille alambic (destilleringsapparat). Med en så lille produktionsapparat på 16 hektoliter, bliver man nødt til at producere helt frem til sidst i marts, hvor den 31. marts er den sidste dag, hvor det er lovlig at destillere vinen.
Cognacer fra huset Daniel Bouju er helt unikke og er mørke og tunge cognacer, der også har den gode komplette smag fra Grande Champagne. I alt en rigtig god cognac, hvor man fra drue til færdigt produkt bruger håndkraft i stedet for store maskiner.