Yderligere information

Land

Område

Producent

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Destilleri Warenghem Armorik Classic 46%

kr.399,00

På lager

Varenummer (SKU): 5400 Kategorier: , ,
Destilleri Warenghem Armorik Classic

Destilleri Warenghem Armorik Classic Single Malt, er som navnet antyder, hjørnestenen i firmaets whiskyportefølje. Er lavet på Fransk byg og bretonsk hvede. Har gennemgået en dobbelt destillering i kobber pot stills, og modnet i deres kendte ex-Bourbon og Oloroso sherry fade. Klimaet har mange ligheder med Skotlands vestkyst – Fugtig vind, regn og havgus. Dog med højere temperatur. Den er stukket sammen af whisky med forskellig alder og er en blended malt.

Duft: Duften er fyldig og elegant, med toner af tørrede frugter, hasselnødder og ristet brød

Smag: Smagen begynder frugtigt og afslører derefter langsomt sin kompleksitet, igen med tørrede frugter, med korn og krydderier

Eftersmag: En lang og krydret afslutning med en antydning af kystpræg fra havgusen

Kommentar: De perfekte omgivelser for at aldres som whisky, kommer tydeligt til udtryk i smag og karaktær!

Producent

Destilleri Warenghem, beliggende på Bretagnes nordlige kyst, i folkemunde kaldt Irlands og Skotlands keltiske fætter, kom først med Single Malt Whisky fra Breton – Armorik Whisky

Destilleriet blev bygget i 1900, og var kendt for at lave kvalitets likører af lokale planter og frugt. I 1983 besluttede den passionerede direktør Gilles Leizour, at Warenghem skulle være det første franske destilleri til at producere Single Malt Whisky.

De står selv bag hele processen. Lige fra brygning, fermentering, destillering, modning og at tappe whiskien på flasker.