Yderligere information

Land

Allergener

Sulfitter

Producent

Område

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Underområde

Domaine Philippe Girard Puligny Montrachet Les Enseigneres 2022

kr.829,00

På lager

Varenummer (SKU): 5082-1-2-1-2 Kategorier: , , , ,
Puligny Montrachet Les Enseigneres

Koncentration og spændstighed er nøgleord for en Puligny-Montrachet. Når den er velafbalanceret, vil den give stor aromatisk kompleksitet, sammen med en følelse af stor renhed og denne Puligny Montrachet Les Enseigneres fra Philippe Girard er absolut ingen undtagelse.

Den har en smuk gylden farve, med et hint af grønne nuancer. Dufter kompleks. Her er hvidtjørn, hasselnød, rav, marcipan og meget mere. Der er smage som smør, croissant, honning og mineralitet.

Denne vin er fantastisk sammen med mad. Fjerkræ eller kalv i selskab med svampe, du kan også tage på foie gras, hummer eller langoustine, grillet eller stegt havmad. Sidst, når det kommer til ost, kan denne vin gå perfekt sammen med gedeost, reblochon fra Alperne eller endda Brie de Meau

Denne Puligny-Montrachet blanc er lavet på 60 år gamle vinstokke og er lagret i 8 til 10 måneder på fade, hvoraf de 20% er nye.

2022 er en super god årgang med god koncentration på både de hvide og røde. Aromaerne ligger i et bredt spænd og lover om vine der både har umiddelbar charme, men også godt gemmepotentiale.

Om Domaine Philippe Girard

Domainet holder til i hjertet af Savigny Les Beaune og er med til at definere den absolutte superliga i området, som i dag leverer nogle af de stærkeste køb i Bourgogne, når man kigger på pris/kvalitet. Remington Norman, som er forfatter bag nogle af de mest omfangsrige bøger om Bourgogne, har netop dette domaine som en af hans favoritter, og det er ikke uden grund.
Arnaud Girard er nyeste generation og han er godt i gang med at videreføre de stolte traditioner der går 5 århundreder tilbage, samt at sætte sit moderne touch på vinene. Kigger man på de 10 ha vinmarker som de råder over finder man en ekstrem høj gennemsnitsalder. Nogle af Premier Cru markerne er helt op til 90 år gamle og hans ”normale” Bourgogne rouge laves på 48 år gamle vinstokke. Det vidner om at jorden og planterne passes og plejes og at vi her har med en ambitiøst producent at gøre som vil kvalitet frem for kvantitet!

Et nyligt ægteskab i Girard familien mellem Arnaud Girard og Charlotte har tilført ikke mindre end 14 nye appellationer i Girards portefølje. Vi har smagt dem alle – og de er lige som Girards øvrige vine, præcise og tydelige i deres udtryk afhængigt af hvor de kommer fra. God og sikker stil!