Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Område

Land

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Dominio de Pingus PSI 2019

kr.299,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 4982 Kategorier: , ,
Dominio de Pingus PSI 2019

Dominio de Pingus PSI 2019 er lavet på 100 % Tempranillo opkøbt fra en række vinbønder, som indtil for få år siden havde kvantitet som mantra. De forskellige vinbønder samarbejder nu med Peter Sisseck og hans partner Pablo Rubio, der efterstræber kvalitet frem for kvantitet.

Projektet er markant forskelligt fra Flor de Pingus og Pingus, og det handler mere om at afsøge de muligheder, der ligger gemt i de rodfæstede traditioner, i stedet for at præstere voldsomme vine, der stiler efter at slå benene væk under verdenspressen.

Den er mørk i glasset og så byder den sig til med en herlig og umiddelbar duft, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombær likør. Derpå er vinen intens og velsmagende i munden, og nedenunder er der en pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

Et smukt eksempel på, at behersket anvendelse af større og ældre fade kan være svært vanedannende.
Serveres i store glas og med store armbevægelser ved 15 til 17 grader.

Det græske bogstav PSI er symbol for psykologien, og måske er målet for PSI efterhånden som projektet udvikler sig, at finde ind til selve sjælen i Ribera del Duero ved at tage afstand fra mange af de moderne teknikker, der anvendes i regionen i dag såvel i marken som i vinkælderen.

Peter Sisseck

Peter Sisseck i 1995 producerede sin første årgang af vinen Pingus i 1995. Den fik spontant hans kælenavn Pingus, inspireret af Storm P’s ”Peter & Ping.” Peter Sisseck har siden den første høst i 1995 formået at optimere samtlige af sine vine, og modtog i 2011, som den første vinproducent i verden Masters of Wine’s pris «Winemakers’ Winemaker Award».

Ribera del Duero

Langs den smukke Duero-flod i det nordlige Spanien ligger distriktet Ribera del Duero”, hvor Spaniens vel nok mest eftertragtede vine i disse år bliver produceret. Floden snor sig også gennem Portugal (Douro) for til sidst af munde ud i Atlanterhavet ved Porto. På de bløde bjerge, alle beliggende i 500-800 meters højde, har druerne ideelle vækstbetingelser og giver nogle helt fantastiske vine med karakter og dybde. Det er også fra dette område at berømte vine som, Pingus, Vega Sicilia, Aalto PS, Alion og Pesquera kommer fra.