Yderligere information

Størrelse

Land & Område

Varetype

Økologisk

ELG Gin no. 2 46,3% alk.

DKK325,00

På lager

Varenummer (SKU): 4562 Kategorier: ,

Elg Gin No. 2 er en “old tom” gin. Begrebet old tom stammer fra Tom Chamberlain, også kendt som “Old Tom”, der var master distiller og partner ved Hodges Distillery i London i begyndelsen af det 19. århundrede. Elg Gin No. 2 er baseret på de samme tre destillater som Elg Gin No. 1. Til denne er tilsat et alkoholisk ekstrakt af enebær, der fremstilles ved at lægge enebær i blød i sprit i 4 uger. Herved opnås et mørkebrunt ekstrakt, der indeholder en lang række smagsstoffer og sødme, der ikke kommer med i destillationsprocessen Drik det rent med is eller som en Gin & Stormy, hvor Elg Gin No. 2 mikses med Ginger Beer Destilleriet er etableret i 2009 og har produceret en bred vifte af spiritusprodukter såsom aquavit, absinth, marc og brandy. Brandy og marc er baseret på vindruer fra destilleriets vinmarker, men i dag fokuseres på Gin! Destilleriet er beliggende i Fredensborg ved Esrum Sø med jorde ned til Esrum Sø. Det er udstyret med et tysk håndlavet kobberkolonne-destillationsapparat. Destilleriet har tillige udstyr til tapning og et laboratorium med bl.a. en gaskromatograf til brug for kvalitetssikring. Henrik Elsner, der er bioorgansik kemiker, er destilleriets Master Distiller. Hans vision er at producere autentisk spiritus baseret på godt håndværk og videnskab. I dag fremstilles seks forskellige ginner, alle sammen baseret på de samme tre botanicals: Enebær, korianderfrø og Fynske gulerødder. Ginnerne er compound-ginner, da hver enkelt botanical er destilleret separat og efterfølgende blandet. Spritten der anvendes, er kornsprit baseret på hvede. Der anvendes også udtræk (macerat) af enebær og violette gulerødder. De tre botanicals destilleres på forskellig vis, for at opnå et perfekt destillat med bedst mulig duft og smag. Specielt korianderfrø har mange uønskede smagskomponenter, der fjernes under destillationsprocessen . Enebær kommer fra Makedonien, hvor de vokser vildt og korianderfrø kommer primært Ukraine og Bulgarien. Gulerødderne fra Fyn høstet i slutningen af juli og destilleres inden for 24 timer for at opnå den friske gulerodssmag. På denne måde er det muligt at fremstille forskellige ginner med forskellige smag, duft, og farve tillige med en ekstraordinær præcision. Alle ginnerne har relative høje alkoholprocenter, på grund af det høje indhold af æteriske olier fra enebærerne, der er tungtopløselige i vand.

1