Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Område

Land

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Flor de Pingus 2021

kr.895,00

På lager

Varenummer (SKU): 4984-1-1-1 Kategorier: , ,
Flor de Pingus 2021

Dominio de Pingus ligger i Ribera del Duero, og er etableret af danske Peter Sisseck, der allerede fra Pingus’ første årgang i 1995 fik skabt et rygte i vinens verden om, at noget stort var på vej fra den danske vinbonde i Spanien. Dominio de Pingus er med rødder tilbage til 1995 og er således stadigvæk et ungt vinhus , men navnet er slået fast med syvtommer søm. Der produceres 4 forskellige vine, Flor de Pingus, en cuvée kaldet Amelia (første årgang var 2003), flagskibet Pingus og så PSI. PSI er et spændende projekt der handler mere om at afsøge de muligheder, der ligger gemt i de rodfæstede traditioner, i stedet for at præstere voldsomme vine, der stiler efter at slå benene væk under verdenspressen.

I en normal årgang ligger Flor de Pingus på 4.000 kasser, 500 kasser af Pingus og Amelia er helt nede på de 25 kasser. PSI svinger mellem 9.600 og 16.600 kasser.

Fælles for alle vinene er dog at de laves på 100% Tempranillo.

Dyrkningsmetoden er biodynamisk – CCL Certification.

Peter Sisseck

Peter Sisseck i 1995 producerede sin første årgang af vinen Pingus i 1995. Den fik spontant hans kælenavn Pingus, inspireret af Storm P’s ”Peter & Ping.” Peter Sisseck har siden den første høst i 1995 formået at optimere samtlige af sine vine, og modtog i 2011, som den første vinproducent i verden Masters of Wine’s pris «Winemakers’ Winemaker Award».

Ribera del Duero

Langs den smukke Duero-flod i det nordlige Spanien ligger distriktet Ribera del Duero”, hvor Spaniens vel nok mest eftertragtede vine i disse år bliver produceret. Floden snor sig også gennem Portugal (Douro) for til sidst af munde ud i Atlanterhavet ved Porto. På de bløde bjerge, alle beliggende i 500-800 meters højde, har druerne ideelle vækstbetingelser og giver nogle helt fantastiske vine med karakter og dybde. Det er også fra dette område at berømte vine som, Pingus, Vega Sicilia, Aalto PS, Alion og Pesquera kommer fra.