Yderligere information

Producent

Land

Område

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Frederiksdal RØD sparkling

kr.199,00

På lager

Frederiksdal RØD sparkling

Frederiksdal RØD sparkling er en mousserende vin – produceret på Stevnskirsebær fra Frederiksdals egne plantager tilsat pærer fra Lolland. Resultatet er en frisk og læskende sparkling, Demi-Sec.

Frederiksdal RØD er fremstillet af Stevnsbær fra plantage Jørgensmark. Det er en ung plantage, så bærrene herfra giver en frugtig, og ikke alt for kraftig vin. Afstand mellem træerne i Jørgensmark er på seks meter. Det giver lys og luft til træerne, så deres sundhedstilstand forbedres på en naturlig måde. Jørgensmark består af forskellige kirsebærsorter, hvor den ene halvdel er Birgitte, mens de øvrige er Kelleris, Ungarische Traubige, Favorit og Løvskal. Plantagen er plantet i 2010.

Stevnskirsebærret, som dyrkes på Frederiksdal Gods, er rigt og yderst koncentreret. Kirsebærret er med til at give intensitet og tyngde til denne mousserende vin. Vin af pærer er elegant og let. Når man blander pærer og kirsebær, får man den perfekte kombination af pærernes lethed og kirsebærrets intensitet. Pærerne er presset direkte for at fremstille en så let og elegant vin som muligt. Pærer og kirsebær gærer separat, så man efterfølgende kan finde det unikke blandings-forhold – frugt opfører sig nemlig forskelligt år efter år. I denne version er forholdet 60 % kirsebær og 40 % pærer. Efter blanding har den fået bobler ved en anden gæring efter charmat-metoden (gæring på tank).

Prøv den til cheesecake med friske bær eller frugt på toppen, som velkomstdrink eller bare som et læskende glas vin på terrassen. Nydes afkølet.

Vinene fra Frederiksdal er anmelderrost og prisbelønnet dansk vin i verdensklasse. Vinene er produceret på det unikke danske Stevnskirsebær fra Frederiksdals egne plantager. Frederiksdal er de første og indtil videre eneste i verden, der producerer vin af kirsebær på samme måde, som man producerer druevin – det giver masser af kirsebærsmag, intensitet og dybde.