Yderligere information

Land

Område

Producent

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

,

Økologisk

Nej

Georgia Moon – Moonshine Whiskey 40% alk.

kr.195,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 3135 Kategorier: ,

Historien om Moonshine Whiskey eller Corn whiskey strækker sig flere hundrede år tilbage. Det var dog i årene 1920-1933 at Moonshine whiskey for alvor havde sin storhedstid. I 1920 indførte man i USA “the noble experiment” som forbød, at destillere stærk spiritus. Denne lov mødte dog stor modstand og mange begyndte derfor, at producere whiskey i al hemmelighed uden om systemet.

Navnet Moonshine kommer naturligvis fra, at destilleringen ofte foregik udendørs om natten i måneskin” og blev distribueret om natten i skæret fra månen ad små landeveje. Moonshine er synonym for illegal produceret spiritus men begrebet eksisterede dog længe før og den dag i dag kalder vi det i Danmark for “hjemmebrænderi”. Der var dengang kæmpe efterspørgsel på den illegale whiskey, og mafiaen satte sig hurtigt på markedet. Det betød at der i år 1925 blev solgt historisk meget moonshine whiskey i undergrunden i Chicago, New York og Atlanta. Loven som forbød, at destillere og sælge stærk spiritus ophørte i 1933 og på blot 13 år var Moonshine whiskey blevet en legende over hele USA. Kendetegnet for Moonshine, var en ‘grovkornet’ destillering, og at det var vigtigt hurtigt at slette sporene. Lagring var derfor udelukket, og spiritussen opnåede derfor ikke den blødhed og smagsnoter af eksempelvis krydderier, nødder og karamel, som en lagring i egetræstønder ville have givet den. Georgia Moon er krystalklar med en gennemtrængende duft af lime/citron og sød majs.

Whiskey fra Kentucky destilleret udelukkende på majs og mindre end 30 dage gammel – er et godt eksempel på, hvordan moonshine har smagt i sin tid. For at leve op til den ønskede originalitet leveres og sælges den – dengang som i dag – i syltetøjsglas.&nbsp