Yderligere information

Producent

Land

Område

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Highland Park 12 års

kr.399,00

På lager

Varenummer (SKU): 557 Kategorier: , ,
Highland Park 12 års

Highland Park 12 års er en klassiker i whiskyverdenen. Den blev først lanceret i 1970’erne som den første whisky i destilleriets ”core range”. I dag betragter mange den som den kvintessentielle Orkney-whisky, med sine mange lag af honningsødme, let tørverøg og krydrede noter. Highland Park 12 Year Old er lagret fortrinsvis på sherry-fade af europæisk egetræ og tappet uden tilsætning af farvestof.

Farve: Ravgylden
Duft: En meget let røg smyger sig om lyng og violer. Honning, saftige æbler og julekrydderier.
Smagsnoter: I munden er whiskyen blød og rund, med noter af appelsinmarmelade, vaniljekranse og stjerneanis.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med et par dråber vand.

Producent

Highland Park er ét af to destillerier på den nordlige øgruppe, Orkney, og dermed et af verdens mest afsidesliggende destillerier. Det blev grundlagt i 1798 af Magnus Eunson, som efter sigende var præst om dagen og illegal brændevinsbrænder om natten. Året er altså ikke tidspunktet whiskyen først blev produceret – blot det år hvor myndighederne fik nys om Magnus’ foretagende. I dag er Highland Park ikke nogen lille og hemmelig virksomhed, men et af verdens mest kendte og respekterede destillerier!

Highland Park bruger primært sherryfade, og disse får de specialfremstillet i Jerez, hvor de fyldes med oloroso-sherry. Her ligger de cirka 2 år før de sendes til Orkney. Whiskyen har typisk en snert af røg og malten ryges med tørv fra Hobbister-heden, hvor tørven består overvejende af kompakte lag af delvist nedbrudt lyng. Netop denne lette lyng-røg er en signatur-note i Highland Parks whisky.