Yderligere information

Land

Producent

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

J.D. Taylor’s Velvet Falernum 11%

kr.165,00

På lager

Varenummer (SKU): 5550 Kategorier: ,
J.D. Taylor’s Velvet Falernum

J.D. Taylor’s Velvet Falernum er en siruplikør fra Caribien bedst kendt for sin anvendelse i tropiske drikkevarer. Den indeholder smag af ingefær, kalk og mandel og oftest også af nelliker eller krydderier.

Formen kan være alkoholisk eller en ikke-alkoholisk sirup. Versioner med alkohol er generelt tilsat rom og lægger vægt på en krydret likør med ingefær og lime. Den bruges til blanding af cocktails, typisk tropiske eller tiki-drinks – men den nydes også on the rocks.
Afhængig af sukkerindholdet er konsistensen ofte tyk og omtales derfor undertiden som ”velvet falernum” på grund af den følelse, det efterlader på ens tunge.

Oprindelsen af ​​Falernum kan dateres helt tilbage til det 18. århundrede, da det blev lavet som en punch i områdene omkring Barbados.

I det litterære magasin All the Year Round, eget af Charles Dickens Jr. på det tidspunkt, skrev en forfatter om Falernum i 1892 – han beskrev det som ”en nysgerrig likør sammensat af rom og limesaft”!

John D Taylors Falernum er af mange omtalt som den originale Falernum. Det er en Barbados-rom blandet med krydderier, limesaft og sukkerrørssirup. Falernum produceret idag af R.L. Seale Ltd. på Barbados.

Smag: Sød sirupsagtig med tydelig smag af rom og brunt sukker – booster tropiske cocktails!

IT – Falernum Cocktail
– Fyld et glas med isterninger
– 3 dele Velvet Falernum
– 1 del Doorlys XO Rum
– Måske en anelse danskvand
– Top med en skive citron