Yderligere information

Størrelse

fl. 70 cl.

Land

Område

Varetype

,

Økologisk

Nej

Producent

Kilchoman Small Batch 48,7% alk.

kr.749,00

På lager

Varenummer (SKU): 5167-2-1-1 Kategorier: , ,
Whiskyen

Kilchoman Small Batch er et herligt lille batch, hvor Kilchoman kombinerer bourbonfade og sherryfade af Oloroso-typen til at lagre whiskyen og senere også rødvinsfade.

Whiskyen gærer minimum i fire dage eller 50 timer. Herefter dør gæren og det er på dette tidspunkt, at de fleste destilleriet stopper gæringen. Kilchoman fortsætter længere, hvilket skaber en sekundær gæring og flere estere. Man bruger små stills og dobbeltdestillerer.

Producent

Kilchoman er Skotlands eneste farmdestilleri og ligger på Rockside Farm på det nordvestlige Islay. Her dyrker destilleriet sit eget korn ved Machir Bay, og er samtidig det eneste destilleri på øen, der både gror og malter korn udelukkende fra Islay til destilleriets whiskyer.

Kilchoman er Skotlands eneste farmdestilleri og ligger på Rockside Farm på det nordvestlige Islay. Her dyrker destilleriet sit eget korn ved Machir Bay, og er samtidig det eneste destilleri på øen, der både gror og malter korn fra Islay til destilleriets whiskyer. Kilchoman blev grundlagt i 2005 og solgte i 2009 sin første whisky. Det er klassisk Islay med tydelig, elegante præg af den tørverøg, Islay er så elsket for. Det unikke ved Kilchoman er dog, at destilleriets whiskyer ofte har en lille snert af citrus, som giver et touch af friskhed til drammen. 20% af malten er fra egen byg, og man laver udelukkende Single Malts – dvs. ikke whisky til blends. Generelt er det whiskyer, der kan og bør drikkes unge og selv har et præg af at være friske og levende med et salt præg. Det skyldes, at tørven i århundreder er blevet overskyllet med saltvand.