Yderligere information

Størrelse

fl. 75 cl.

Område

Land

Varetype

,

Økologisk

Ja

Producent

Koval Rye Whiskey Single Cask 40% alk.

kr.399,00

På lager

Varenummer (SKU): 3453 Kategorier: , ,

Koval Rye Whiskey er en single barrel rugwhisky fra Chicago. Den laves på 100% økologisk rug, som Koval køber fra et lokalt kooperativ. Lagringen foregår på nye, brændte fade af eg fra Minnesota, og hver fad tappes for sig som single barrel”, uden sammenblanding med andre fade. Det betyder også, at hver aftapning kan variere en smule i duft og smag.

Farve: Rav.
Duft: Let og frisk i duften. Ahornsirup og krydrede noter af kanel, nellike og appelsin.
Smagsnoter: Også i smagen finder man noter af ahornsirup, en smule vanilje og krydderier.

Koval Distillery er grundlagt i 2008 og er Chicagos første destilleri siden midten af 1800-tallet. De to grundlæggere, Robert og Sonat Birnecker, som agerer henholdsvis master distiller og chef for marketing og distribution, samarbejder med lokale landmænd i Amerikas “Midwest” om de mange forskellige kornsorter Koval bruger. Udover bourbon-whiskey, som er lavet primært på majs, producerer man nemlig også whiskey på kornsorter, der er mere usædvanlige i whiskey-sammenhæng, såsom havre og hirse. Alt dyrkes økologisk og hos Koval frigives al whiskey som enkeltfadsaftapninger.

Porteføljen består dog ikke kun af whiskey – Koval laver også gin, vodka og en række mere eksperimenterende likører og brandies, såsom jasminlikør, sveskebrandy og jordskokkespiritus.