Yderligere information

Område

Land

Producent

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

L.A. Cetto Cabernet Sauvignon 2017

kr.89,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 4600 Kategorier: ,

Mexico er nok et nyt vinland for de fleste danskere, men nybegyndere er de bestemt ikke! I 1525 dikterede den spanske Guvernør af Mexico, at der skulle plantes vinstokke i denne nyerobrede koloni. Det blev så stor en succes, at Kongen af Spanien i 1595 måtte stoppe nyplantninger, da han frygtede landet ville blive selvforsynende med vin! Dette forbud eksisterede i mere end 150 år og hæmmede de indtjeningsmuligheder, der lå for mexicanerne i produktionen af vin. Mexico var spansk koloni i hele 300 år mellem 1521-1821. Rent faktisk ligger de ældste vingårde i hele det ”amerikanske” område (gældende for både Nord-, Syd- og Mellemamerika) i Mexico. De bedste mexicanske distrikter ligger i Baja California, i forlængelse af det amerikanske Californien. Baja California, som området retmæssigt hedder, står for ca. 80 – 90 % af vinproduktionen i Mexico.

L. A. Cetto, der er landets ubestridte foregangsfirma i udviklingen af mexicansk vin. Firmaet blev etableret i 1928 af den italienske immigrant, Don Angelo Cetto, der medbragte sin vinviden og kunnen fra Trentino i Italien. I dag er det 3. generation, der driver det prestigefyldte vinhus, som i dag har status som Mexicos i særklasse bedste producent.
I 1951 overtog Don Luis Augustin Cetto roret (anden generation). Den helt store ændring for firmaet kom i 1960erne, hvor Don Luis Augustin Cetto for alvor revolutionerede både firmaet og Mexico som vinland. I denne periode hyrede firmaet Camillo Magoni som winemaker.
Camillo er her stadig og det var ham, der introducerede Nebbiolo-druen i Mexico. Faktisk har L. A. Cetto den største enkeltmark (132 hektarer) af Nebbiolo uden for Italiens grænser! Da Camilo ankom til L. A. Cetto i 1960erne, var der kun plantet 3 forskellige sorter. Nu har de mere end 30 sorter plantet på de mere end 1200 hektarer. Det gør firmaet til en af de største vinproducenter i landet. Sammen med Allied Domeq sidder de på 75% af den totale mexicanske vinproduktion!

Kvaliteten er høj og priserne er mere end rimelige. Vinen er produceret 100% på Cabernet Sauvignon og ligger 12 måneder på træfade og 6-8 måneder på flaske inden frigivelse. Cabernet Sauvignon har en meget flot rubinrød farve med granatrøde strejf, samt en intens aroma af peber, fad, vanilje, tørrede blommer og kanel. Smagen afslører masser af moden mørk frugt, god struktur, fylde og længde. Formidabel Cabernet til små penge.

Perfekt ledsager til rødt kød, grillet lam og okse, kraftige og lagrede oste samt krydrerede pastaretter, eller bare til at nyde.

Server vinen ved ca. 16° C