Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Land

Område

Underområde

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

La Reference La Cave Gigondas 2018

kr.199,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 4183-1-2-2 Kategorier: , , , ,
Vin – Produktion

La Reference rødvin er fremstillet på et blend af 4 druer, som er klassisk for rødvine fra Sydrhône. Druesorterne fordeler sig således: 65 % Grenache, 20 % Syrah, 10 % Mourvedré og 5 % Cinsault.
Vinstokkene er dyrket på en rød lerjordbund, hvor klimaet er varmt og tørt med mere end 2800 solskinstimer om året. Druerne er høstet ved håndkraft og har gennemgået en 21 dage land kold-maceration ved blot 18 grader, dvs. udblødning, hvor drueskindene ligger i kontakt med druemosten, og dermed udtrækker tanniner, farve- og smagsstoffer. Efter endt gæring har vinen lagret 18 måneder på tank før aftapning.

I glasset har La Reference en klar mørkerød farve. Vinen har en behagelig, kraftfuld og frugtagtig bouquet med noter af mørke bær, jordbær, hindbær og lakrids. Smagen er fyldig og krydret med noter af peber og uendelig mange modne frugter. Vinen har en god syre samt bløde og runde tanniner, der munder ud i en lang og vedvarende eftersmag.  Flasken kan sagtens gemmes til den rigtige lejlighed i 5-7 år.

Velegnet til okse/kalvekød, lam, grillet kød og ost.

Vinhuset – Baggrund

Vinhuset Gigondas La Cave blev grundlagt i 1956 af 7 lidenskabelige vinproducenter. I dag kan der tælles omkring 78 lidenskabelige vinproducenter, som er god for 130 ha. vinmarker.

Det 1200 hektar store Gigondas-område ligger nordøst for Châteauneuf-du-Pape i Sydrhône. Her fremstilles kraftige vine med glød, intensitet og varme. Området fik sin egen appellation i 1971 efter en beundringsværdig indsats fra de lokale vinavlere, som reducerede høstudbyttet og satte strenge krav til druernes modenhed. I det 19. århundrede blev vinstokkene angrebet af sygdom og oliventræerne tog over, men i 1956 betød en streng vinter, at kun de færreste træer overlevede. I begyndelsen af 1960’erne overtog vinen igen de solfyldte skråninger med de brede terrasser og scenen var sat for disse store vine.
I takt med, at priserne på Châteauneuf-du-Pape stiger, er der flere og flere, der opdager, hvor fremragende Gigondas-vinene er, og hvor rimelige priser de sælges til. Ligesom i Châteauneuf-du-Pape fremtvinger man også i Gigondas, de mest maskuline sider af Grenache-druen, men i Gigondas er vinene ganske slanke og intenst kirsebærduftende, modsat de fedmefulde og animalske vine fra Châteauneuf-du-Pape.

Vin – Produktion:

Denne rødvin er fremstillet på et blend af 4 druer, som er klassisk for rødvine fra Sydrhône. Druesorterne fordeler sig således: 65 % Grenache, 20 % Syrah, 10 % Mourvedré og 5 % Cinsault.

Vinstokkene er dyrket på en rød lerjordbund, hvor klimaet er varmt og tørt med mere end 2800 solskinstimer om året. Druerne er høstet ved håndkraft og har gennemgået en 21 dage land kold-maceration ved blot 18 grader, dvs. udblødning, hvor drueskindene ligger i kontakt med druemosten, og dermed udtrækker tanniner, farve- og smagsstoffer. Efter endt gæring har vinen lagret 18 måneder på tank før aftapning.