Yderligere information

Størrelse

Land

Område

Underområde

Varetype

Økologisk

,

Producent

Lettre de Vendanges GSM Grande Reserve Sant Guilhèm le Desèrt 2020

kr.99,00

På lager

Varenummer (SKU): 2968-1-1-1-1-1 Kategorier: , , ,
Lettre de Vendanges

Lettre de Vendanges GSM – en forkortelse for de tre druesorter – Grenache Syrah Mourvedre . Udtrykket blev første gang brugt i Australien, men anvendes nu over hele verden.

Sant Guilhèm le Desèrt er en kommune i Hérault-departementet i Occitanie-regionen i det sydlige Frankrig, beliggende et par kilometer fra Montpellier. Området emmer med al sin romerske kunst af historie og er placeret på Unesco-verdensarvs liste. De store vinmarker strækker så langt øjet rækker ved foden af ​​Séranne og Mont Saint-Baudille, i sameksistens med oliventræerne.

Som en af de sidste begivenheder i landbrugssæsonen var druehøsten et vigtigt øjeblik i livet på landet i gamle dage. Høsten var en kollektiv manuel opgave og var også synonymt med landsbyfester og skikke. Lettre de Vendanges (høstdokumentet) er en hyldest til tidligere traditioner, der er gået i arv fra generation til generation.

Lettre de Vendanges GSM fremstilles af perfekt modne Grenache, Syrah og Mourvedre. Druerne som anvendes til vinen er håndhøstede. Vinen er sammenstukket af druer fra regionens bedste vindyrkere, som af forskellige årsager har valgt at deklassificere deres druer.

Vinen har en smuk mørkerød farve. Fin aroma af timian og rosmarin, brombær og vilde hindbær. Smagen er blid og let sødlig med en fantastisk fløjlsblød finish.