Yderligere information
Størrelse | 75 cl. |
---|---|
Allergener | Sulfitter |
Land | |
Område | |
Underområde | |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Producent | |
Kommune |
Louis Jadot Célébration Beaune 1. Cru 2018
kr.475,00
På lager
Louis Jadot Célébration
I forbindelse med Louis Jadot´s 150 års jubilæum i 2009 valgte man at frigive en helt unik ”blend”, der skulle være en hyldest til Beaune og til 1. Cru vinmarkerne. Siden frigivelsen af den første årgang i 2012 (et år med meget lille høst, men i en ekstrem høj kvalitet) har Louis Jadot kunnet tilbyde sine kunder dette unikke blend.
Vinen er blandet fra alle disse 1. Cru vinmarker: Aux Coucherias, Aux Cras, Clos des Ursules, Les Aigrots, Les Avaux, Les Boucherottes, Les Bressandes, Les Cents Vignes, Les Chouacheux, Les Greves, Les Montrevenots, Les Perrières, Les Pertuisots, Les Reversées, Les Sizies, Les Theurons, Les Toussaints, Les Tuvilains og Les Vignes Franches.
Vinen er lagret 18 måneder på franske egetræsfade, hvilket har givet vinen en fantastisk dyb farve, og en duft af fuldmodne sorte bær. Vinens smag er tæt på silkeblød og med en stor kompleksitet og rigdom fra denne perfekte årgang.
Beaune 1. Cru
Beaune er vinhovedstad for hele Bourgogne og byen har lagt navn til Côte de Beaune. Côte de Beaune dækker den sydligste del af Côte d’Or og tager sit udspring mellem Nuits-Saint-Georges i nord og fortsætter syd på ca. 25 km. Vinmarkerne ligger på skråninger vest for byen, i nord grænsende til kommunen Savigny og i syd nabo til Pommard. Beaune er også centrum og hovedkvarter for négocianterne og handelshusene. Der findes 22 climats i Savigny-lès-Beaune klassificeret som 1. Cru-marker.
Maison Louis Jadot
Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.